Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 12 decembrie 2014

Tort cu nuci si migdale






                           A fost ziua prietenei mele si i-am facut cadou acest tort.Initial am vrut sa-l imbrac in martipan deoarece ii place mult martipanul,dar nu am avut ingredientele necesare pentru a face martipan,asa ca am facut o crema de migdale si una de nuci.A iesit un tort minunat care a fost deliciul tutror.


     
                           Ingrediente blat:
                       10 oua,10 ling zahar,5 ling faina,5 ling nuci macinate,un praf sare,un praf de copt


                        Ingrediente crema de migdale:
                      300ml frisca,100gr ciocolata amaruie,150 gr migdale


                      Ingrediente crema de nuci:
                    300ml frisca,100gr zahar,200gr nuci


                     Mod de preparare:
                  Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga praful de sare si apoi zaharul,treptat.Se mixeaza pana se topeste tot zaharul.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula.Dupa ce s-au omogenizat galbenusurile se adauga faina si nucile amestecate cu praful de copt.Se amesteca incet,de sus in jos.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Daca trece testul scobitorii,e gata si se scote din cuptor.Se lasa sa se raceasca.
                  Intre timp,se pregatesc cremele.Migdalele se toaca martunt sau se maruntesc cu blenderul.Ciocolata se topeste la microunde.Frisca se bate si cand e aproape gata se adauga ciocolata.Se mixeaza in continuare.La urma se adauga migdalele tocate.
                  Intr-o craticioara se pune zaharul sa se caramelizeze.Cand e lichid,se adauga nucile.Se amesteca bine si se rastoarna compozitia pe un blat uns cu ulei.Dupa ce s-a racit se marunteste in blender sau cu o sucitoare.Se bate frisca si se adauga caramelul de nuci.
                 Se face un sirop din 100ml apa,2ling zahar si un pic de esenta de migdale.
                 Blatul rece se taie in doua pe orizontala,rezultand doua foi.Ambele foi se insiropeaza cu siropul de migdale.
                 Pe una din foi,cea de la baza,se pune crema de migdale.Peste ea se pune crema de nuci.Deasupra se pune a doua foaie.
                 Ornatul ramane la aprecierea si imaginatia fiecaruia.Eu am imbracat partea laterala a torului in nuca macinata,iar deasupra,am oprit din crema de migdale,inainte de a adauga migdalele in ea.