Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 4 ianuarie 2015

Prajitura Kinder pingui







                  Bine v-am gasit in noul an! Voi continua cu aceeasi pasiune si perseverenta sa va ofer retete minunate si sfaturi care sa va ajute in bucatarie.
                  O sa incep cu o reteta facuta in 2014,o prajitura fina,dulce,cremoasa,ciocolatoasa care nu putea lipsi de pe masa in noaptea dintre ani.Kinder pingui este o prajitura cu multa ciocolata si lapte,la fel ca si  desertul cu acelasi nume. Cred ca numele spune tot,asa ca nu mai are nevoie de nici o prezentare.


                  Ingrediente blat:
                10 oua,10 ling zahar,6 ling faina,4 ling cacao,1 praf de copt,un varf sare.
         

                 Ingrediente  crema:
                1l frisca,4 ling lapte condensat,3 ling miere,1 ling zahar vanilat sau esenta de vanilie,2 plicuri intaritor frisca.

     
                  Ingrediente glazura:
                250 gr ciocolata menaj,50 gr unt,2-3 ling lapte condensat



                  Mod de preparare:
                Se separa galbenusurile de albusuri.Acestea din urma se bat spuma cu un praf de sare,tare,ca pentru bezea.Canad s-au intarit,se adauga treptat zahrul,mixand in continuare pana se topeste complet.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet,cu o spatula.Faina se cerne si se amesteca cu cacaoa si praful de copt.Se adauga in compozitie amestecand incet.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.E coapta cand ,daca se inteapa in mijloc cu o scobitoare,acesta iese curata.Cand e gata,se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
              Intre timp,se prepara crema.Firsca se bate cu laptele si cu mierea.Se adauga zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se mixeaza in continuare.Dupa ce s-a ingrosat, se adauga intaritorul.Se mixeaza pana se omogenizeaza apoi se da la rece.Rezulta o crema foarte spumoasa.
             Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop facut din 100ml apa fiarta cu 1 ling miere.Nu trebuie sa clocotesca,ci se incalzeste pana se topeste mierea.
            Ciocolata se topeste pe foc cu laptele si untul.Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.
            Pe unul din blaturi se pune jumatate din crema de frisca.Se toarna 1/3 din glazura,se intinde frumos si, se da la frigider sa se intareasca glazura.Cand glazura s-a intarit,se scoate din frigider prajitura si desupra se pune restul de crema.Se acopera cu al doilea blat,se insiropeaza si se toarna restul de glazura deasupra.
           Se da la rece sa se inareasca galzura.
           Se portioneaza cu un cutit  inmuiat mereu in apa fierbinte.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!