Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 7 ianuarie 2015

Tort cu mousse de afine - un an de blogging






                         Am facut acest tort de ziua onomastica a sotului meu,dar si la implinirea unui an de blogging.La multi ani,Ionel! Cat despre blog,am 272 de retete,si peste 31000 vizitatori unici.Nu e mult,dar tinand cont ca fac totul din pasiune si din dorinta de a aduce in actualitate retete demult uitate,sunt multumita.
                         Dar sa trecem la tortul nostru.Este un tort fructat,foarte usor si racoros,numai bun dupa atea sarbatori in care s-au mancat numai prajituri cu creme.



                      Ingrediente blat:
                    8oua,8ling zahar,8ling faina,1praf sare,1praf de copt.
                   

                    Ingrediente  crema de vanilie:
                  1plic budinca de vanilie,500ml lapte,4ling zahar,1plic gelatina,500ml fisca.


                   Ingrediente mousse de afine:
              400gr gem/dulceata de afine,500ml frisca.


                  Mod de preparare:
               Mai intai se face blatul pentru a avea timp sa se raceasca.Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,ca pentru bezea.Se adauga zaharul,treptat,mixand in continuare,pana se topeste.Se adauga galbenusurile,mestecand incet,cu o spatula.Dupa ce s-au omogenizat,se adauga faina amestecata cu praful de copt.Compozitia de coace in tava tapetata cu hartie de copt aprox.20-30min.Cand e gata, se scoate si se lasa sa se raceasca.
               Intre timp se fac cremele.Budinca de vanilie se fierbe cu zaharul si laptele pana se ingroasa.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.Gelatina se hidrateaza si se adauga in budinca racorita.Frisca se bate si se adauga budinca rece.
              Gemul de afine se fierbe un pic cu o lingura de zahar si un pic de apa.Dupa ce s-a racit se adauga in frisca batuta.
              Blatul racit se taie in doua pe orizontala.Se face un sirop din 100ml apa,1 ling zahar si esenta de vanilie.Cu acest sirop se insiropeaza blaturile.Pe blatul de la baza se pune crema de vanilie si se da la rece cateva minute.Peste aceasta se pune mousseul de afine.Se acopera cu al doilea blat si se imbraca totul in frisca.


         
                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!