Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 7 februarie 2015

Prajitura "Pofta buna!"






                     Am facut o prajitura in care se imbina o multitudine de culori si arome.O minunata prajitura in care ciocolata,afinele,ananasul fac un tot impreuna cu macul,coaja de portocala,cacaoa.Gustul dulce de ananas se combina perfect cu cel dulce-acrisor de afine,iar blaturile pufoase sunt un suport perfect al celor doua mousse-uri.O super-prajitura cum a numit-o Gina Bradea, autoarea ei.
                   Pe langa toata aceasta abundenta de ingrediente,nu am uitat,un ingredient  pe care il adaug in fiecare reteta,iar luna aceasta cu atat mai mult pentru ca este Ziua indragostitilor.Este vorba de IUBIRE.
                     Luna aceasta Gina este gazda provocarii  Weekend cu spor deci,trebuia sa aleg o reteta de pe blogul ei din categoria Torturi sau Prajituri,dulciuri diferite.Cu mult drag am ales prajitura "Pofta buna!" pentru ca,zic eu,este prajitura care o reprezinta.Gina este o artista cand e vorba de dulciuri,combina ingredientele rezultand adevarate opere de arta.Astfel s-a intamplat si cu aceasta prajitura.
                   Rezultatul a fost pe masura asteptarilor,mi-a iesit o prajitura colorata si aromata care a avut un real succes.Am schimbat putin aromele la mousse-uri,sper ca Gina sa nu se supere,dar le-am adaptat la sezonul de iarna.



                Ingrediente:
              Blat cu mac : 4 oua,4ling zahar,2ling apa,2ling ulei,4ling faina,2ling mac,1praf sare,coaja de portocala
             Blat cu cacao : 4oua,4ling zahar,2ling apa,2lingulei,4ling faina,2ling cacao,1praf sare.
             Mousse de ananas: 250gr smantana pentru frisca,200gr dulceata de ananas,1 plic gelatina,2 ling zahar
             Mousse de afine: 250gr smantana pentru frisca,100gr afine,1 plic gelatina,3-4 ling zahar,zahar vanilat.


              Mod de preparare:
          Blaturi: Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca cu praful de sare.Se adauga,treptat,uleiul si apa si se mixeaza in continuare.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste complet.Galbenusurile cu uleiul si apa se adauga la albusuri si se amesteca incet cu o spatula.Dupa ce s-au omogenizat,se adauga ingredientele uscate: faina amestecata cu macul si coaja de portocala tocata marunt,pentru blatul cu mac,iar pentru cel ci cacao,se procedeaza la fel doar ca faina se amesteca cu cacaoa si se adauga in compozitia de oua.
          Fiecare blat de pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Sunt gata cand trec proba scobitorii.Blaturile se scot si se lasa sa se raceasca.

        Mousse de ananas: Smantana se bate cu zaharul.Se adauga dulceata de ananas si se mixeaza in continuare.Gelatina se hidrateaza in putina apa timp de 10min  dupa care se incalzeste usor pe foc si se amesteca intr-una pana se dizolva.Se toarna peste frisca cu dulceata si se amesteca bine.Mousse-ul se da la rece pana se monteaza.

        Mousse de afine:Am folosit afine din borcan,pentru prajituri.Se pot folosi si afine congelate.Se pun in blender si se mixeaza pana devin o pasta.Smantana se bate cu zaharul si zaharul vanilat.Cand e gata,se adauga pasta de afine si gelatina,preparata ca la mousse-ul de ananas.Se da la rece.

        Ambele blaturi se taie in doua,pe orizontala,rezultand patru foi.
        Aranjare: blat cu cacao,deasupra,mousse de ananas,blat cu mac,mousse de afine,blat cu cacao,mousse de ananas,blat cu mac,glazura de ciocolata.
        Glazura:100gr ciocolata menaj se topeste pe foc impreuna cu 100gr smantana pentru frisca si o ling ulei.Se omogenizeaza totul si se toarna deasupra.
       Se da totul la rece pana glazura se intareste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!