Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 1 martie 2015

Mistery box challenge - luna martie 2015





                                Mistery box challenge este o provocare din blogosfera culinara romaneasca care ne scoate din zona de confort si ne pune la incercare creativitatea.Initiatoarea acesteia este Cerasela Badr El-Din.
                              E frumos si placut sa ai ingredientele si sa poti sa le combini pana rezulta un produs care e apreciat de toti din jurul tau.Intr-adevar,e o provocare.
                             Dar iata in ce consta provocarea.In fiecare luna,gazda din luna respectiva va propune 7-10 ingrediente si un ingredient vedeta din care participantii la provocare vor trebui sa faca o reteta sau mai multe in functie de imaginatia fiecaruia.Preparatele nu trebuie sa contina alte ingrediente decat cele propuse de gazda.Singurele acceptate sunt: apa,grasimile vegetale si animale,zahar sau alti indulcitori,faina,sare,condimente (aici sunt incluse si condimentele lichide cum ar fi:sos soia,sos teriaki,otet,mustar,maioneza,ketchup),arome alimentare (pastai de vanilie,zahar vanilat) aditivi (gelatina,coloranti,conservanti),agenti de crestere (drojdie,praf de copt,bicarbonat),verdeturi (marar,patrunjel,busuioc,coriandru,cimbru).
                             Cine doreste sa participe trebuie sa faca o reteta cu ingredientele respective.Se pot folosi toate sau doar o parte din ele,conditia obligatorie e ca ingredientul vedeta sa fie prezent.Reteta trebuie postata pe blogul personal cu link spre blogul gazda.
                            Termenul limita este ultima zi a lunii respective.
                            Ma bucur sa fiu din nou gazda acestei provocari.Am mai deschis cutia misterelor in noiembrie 2014,iar bloggeritele au raspuns cu interes provocarii venind cu retete inedite.Parada a fost plina de retete delicioase.
                             Pentru mine,luna martie e o luna speciala.O luna cu multe aniversari a unor persoane dragi mie si multe evenimente.Incepand cu 1 martie, martisorul,care pentru mine e o zi deosebita,continuand cu 3 martie canad e ziua sostului meu,apoi 8 martie,ziua femeii,o zi speciala si continui asa pana la sfarsitul lunii;15 martie,24 martie.
                              M-am gandit la dulciuri,la torturi festive.Ar fi frumos sa omagiem pe acesta cale Ziua femeii.Asa ca deschid cutia misterelor si va dezvalui continutul:fructe proaspete sau uscate,cacao,smantana,lapte,vin,oua,frisca.Ingredientul vedeta va fi ciocolata.
                              Astept cu interes retetele voastre.Va doresc multa inspiratie si spor la treaba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!