Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 17 martie 2015

Napolitane




                    Copiii sunt totul pentru parinti.Nu conteaza cat sunt de mici sau de mari,pentru noi parintii,tot copii sunt.Cautam sa le facem toate poftele si sa le indeplinim toate dorintele.Emilia m-a rugat sa-i fac ceva dulce de rontait,dar sa fie si cu crema.Am ales sa-i fac napolitane.Dulci,cremoase,bune de rontait.Pe langa asta,se fac repede.Mai mult dureaza pana se inmoaie foile pentru a portiona prajitura.Dar merita asteptarea.


                       Ingrediente:
                  1 pachet foi de napolitana,250gr unt,500gr rahat,250ml apa.4ling nutella,100gr stafide,esenta de rom


                   Mod de preparare:
                Intr-o craticioara se pune pe foc rahatul cu apa.Se amesteca intr-una in el pana se topeste complet.Se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza.Se ia de pe foc si se adauga nutella,stafidele si romul.Se amesteca bine,sa se omogenizeze.
                Se imparte crema in doua.Se ia prima foaie de napolitana,se unge cu jumatate din crema apoi se acopera cu alta foaie peste care se intinde a doua jumatate de crema.Se acopera cu ultima foaie peste care se pune o greutate sa preseze bine foile.
                Se tine asa la rece pana a doua zi cand se portioneaza si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!