Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 22 martie 2015

Negresa cu vin si dulceata de nuci verzi





                        Este o prajitura moale,pufoasa,cicolatosa,dulce si aromata.Aroma de vin combinata cu aroma cicolatei si a fructelor din dulceata fac din ea o prajitura minunata.
                        Cu aceasta reteta particip la provocarea Mistery box challenge.Pentru ca a fost o luna plina de evenimente si sarbatori,in cutie am pus urmatoarele ingrediente: fructe,cacao,smantana,lapte,vin,oua,frisca,iar ingredientul vedeta a fost cicolata.Din aceste ingrediente a rezultat acesta negresa.Se face usor si repede si  merge langa cafea.


                      Ingrediente:
                  3 cani faina,2 cani zahar,3 ling cacao,1 praf de copt,1 ling bicarbonat,1 praf sare,1/2 cana ulei,2 cani vin rosu,100gr fulgi de ciocolata,3 ling dulceata de nuci verzi.
                   Pentru glazura: 100gr nutella,50 gr unt,50gr ciocolata amaruie


                     Mod de preparare:
                  Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina,cacaoa,praful de copt,bicarbonatul,sarea,zaharul,fulgii de ciocolata.Peste acest amestec se adauga ingredientele ude:uleiul si vinul,apoi dulceata.Se amesteca totul bine apoi se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor pana trece de proba scobitorii.
                  Pentru glazura,se pune la topit pe bain marie nutella cu untul si ciocolata.Se amesteca si se toarna peste prajitura.
                  Se lasa sa se raceasca si sa se intareasca glazura apoi se portioneaza.