Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 25 martie 2015

Supa de pui cu galuste de gris




                Secretul unei supe limpezi  de pui este un pui de calitate si multe zarzavaturi.Va iesi o supa gustoasa,iar galustile de gris vor adauga un plus de savoare.


              Ingrediente:
             1 pui,4-5 morcovi,2 radacini de pastarnac,2 radacini de patrunjel.1 telina,1 ceapa,sare,cateva boabe de piper,patrunjel verde.

               Mod de preparare:
             Pentru supa se poate folosi puiul intreg sau parti din pui,de preferat cu oase.Cu cat adaugati mai multe oase,cu atat supa va fi mai gustoasa.
             Carnea spalata se pune la fiert in apa cu sare.Zarzavatul se curata si se adauga in apa.Supa se lasa sa fiarba descoperita,la foc mic.In momentul cand se formeaza spuma,aceasta se inlatura pana nu mai ramane nimic.Se adauga boabele de piper si se lasa sa fiarba in continuare.Timpul de fierbere variaza in functie de cat de batrana este carnea.Fierberea supei poate dura de la o ora,pana la 4-5 ore.
             Cand carnea si zarzavaturile sunt fierte,se opreste focul si se scot din supa.Aceasta se strecoara si se pune din nou la fiert.Se potriveste de sare si se fac galustele de gris.Aici am descris pasii de urmat pentru a face niste galuste pufoase.
              Inainte de a opri focul se presara patrunjel verde tocat deasupra si se poate servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!