Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 20 aprilie 2015

Supa de chimen





                   

                     Chimenul este folosit in bucatarie pentru a aroma produsele de patiserie,branzeturile,iaurturile sau la muraturi.Datorita beneficiilor sale este intrebuintat ca infuzie sau decoct in diferite afectiuni: insomnii,afectiuni digestive,astm,bronsita,raceli,probleme respiratorii.
                     Cunoscand aceste lucruri,o supa de chimen e binevenita mai ales acuma,dupa sarbatori,cand  au predominat mancarurile grele si dulciurile.


                    Ingrediente:
                   3-4 morcovi,1pastarnac,1 ceapa,1 lingurita seminte de chimen,sare,ulei.

                   Mod de preparare:
                  Zarzavatul se curata,se spala si se pune la fiert in apa cu sare.Dupa ce a fiert bine se scoate din apa,iar zeama se strecoara.Intr-o craticioara se pune un pic de ulei la incins.In acest ulei se calesc 2-3 min. semintele de chimen dupa care se rastoarna in supa.Se lasa sa mai dea cateva clocote,se potriveste de sare si se opreste focul.
                    Supa se serveste cu crutoane de paine.Pentru acestea,se taie painea cubulete mici.Se pun intr-o tava,se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor pana se rumenesc.Se adauga in supa,la servire.
               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!