Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 17 mai 2015

Fursecuri pufoase cu scortisoara






                           Minunate aceste fursecuri moi,pufoase,aromate.Sunt delicioase langa o cafea sau o cana cu lapte cald,dar merg si asa,ca desert datorita glazurii de ciocolata cu care sunt acoperite.



                           Ingrediente:
                       3oua,800gr faina,300gr zahar,3 ling ulei,un varf bicarbonat,un pic de scortisoara,300ml lapte.


                          Mod de preparare:
                       Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat bine legat.Va fi un pic lipicios,dar se lucreaza cu masa si mainile infainate bine.Dupa ce s-a framantat bine aluatul,se intinde o foaie de 0.5 cm grosime.Se taie cu forma sau cu un pahar rondele.Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor.Fursecurile vor creste frumos si vor fi pufoase.Dupa ce s-au racit,se face o glazura din 100gr ciocolata menaj si 50ml lapte,cu care se glazureaza fursecurile.
                       Se pot servi si simple.Se pot pastra mai multe zile in cutie de tabla inchisa.Daca raman afara,se intaresc putin desupra,dar mijlocul ramane la fel de pufos.