Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 5 iunie 2015

Dulceata din flori de maci salbatici.







                    Neaparat trebuia sa incerc aceasta dulceata.Cred ca nu e persoana care sa nu adore,vara,imaginea lanurilor de grau inrosite de minunatii maci.Si cum poti sa aduci in casa aceste minunate flori care,in vaze,nu rezista mai mult de cateva clipe,decat printr-o dulceata din petalele lor.
                    Nu demult am citit pe net ca frantuzoaicele isi impresioneaza iubitii oferindu-le dulceturi rare.De ce nu am face si noi acest lucru? Aceasta dulceata este atat de aromata,de matasoasa,cu o culoare fantastica, nu rosie ca a macilor,ci mai degraba trandafirie si translucida.



                    Ingrediente:
                 400-500gr petale de maci,1kg zahar,1l apa,sare de lamaie,1/2 baton de vanilie.



                   Mod de preparare:
                Se folosesc doar petalele macilor.Deci,petalele odata desprinse,se scutura bine de stamine,iar daca mai raman cateva nu e nici o problema,vor da dulcetii acea culoare minunata.Petalele trebuie scuturate si apoi spalate in mai multe ape deoarece printe ele se pot ascunde insecte.Se lasa se sa scurga bine de apa,apoi se presara cu sare de lamaie.
                 Intr-un vas se pune la fiert apa cu zahrul si vanilia.Se lasa sa fiarba pana siropul se leaga ca o miere.Se adauga petalele de maci si se lasa sa mai fiarba pana dulceata e bine legata.
                 Dulceata fierbinte se pune in borcane sterilizate care se inchid ermetic.Se rastoarna cateva minute,apoi se pun in paturi pana se raceste complet.
               Borcanele reci se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!