Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 26 iulie 2015

Mancare de dovlecei cu ardei copti





                       Luna aceasta sunt gazda Provocarii secrete.E prima data cand o fac si,ca la orice lucru facut pentru intaia oara,am emotii.Am cautat sa impart blogurile in asa fel incat fiecare bloggerita sa primesca un blog care sa prezinte cat mai mult interes,pentru a putea alege retete pe care sa le reproduca cu drag.
                      Mie mi-a revenit blogul Claudiei Vasilache, Lecturi si arome.Un blog minunat,cu multe retete pe care daca le citesti nu poti rezista tentatiei de a le incerca.Sunt retete gustoase,delicioase,amanuntit explicate,cu niste imagini de-ti lasa gura apa.
                       Fiind sezonul dovleceilor,iar mie imi plac nespus de mult mancarurile cu dovlecei,am ales sa fac aceasta manrica delicioasa.



                     Ingrediente:
                      1kg ardei grasi,2-3 dovlecei,500gr rosii,1 morcovi,3-4 catei de usturoi,sare,piper


                   Mod de preparare:
                     Ardeii se coc,iar dupa ce s-au racit se curata de coaja si de cotorul cu seminte,api se taie fasii.Dovleceii se taie cuburi,iar rosiile se toaca marunt.Morcovul se curata si se taie rondele.
                     Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun cateii de usturoi curatati si taiati felii sa se caleasca,apoi se adauga rondelele de morcov.Cand morcovul s-a inmuiat se adauga dovleceii si se lasa sa se caleasca in continuare.Dupa 15 min.se adauga ardeii si rosiile si se potriveste de sare si piper.
Se lasa sa fiarba pana zeama scade si ajunge la consistenta dorita.
                     Cui ii place,poate sa adauge la fiert si cateva felii de ardei iute.
                     Se serveste calda,ca fel principal sau ca garnitura.