Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 28 iulie 2015

Piersici in siropul lor





                       Am vrut sa profit din plin de bogatia piersicului din gradina,asa ca am pus aceste piersici in siropul lor.Este un compot un pic mai deosebit prin faptul ca feliile de piersici sunt in siropul lasat de ele,fara a adauga apa.Culoarea lor ramane neschimbata,iar gustul la fel,mai ales ca nu am adaugat conservant.Piersicile astfel conservate se pot consuma ca si compot sau se pot folosi la diverse prajituri.



                     Ingrediente:
                  piersici,zahar


                  Mod de preparare:
               Nu am dat cantitati,pentru ca difera in functie de cantitatea de piersici pe care vreti s-o puneti.In plus,nu trebuie respectata nici o proportie intre fructe si zahar.
                Se aleg piersici sanatoase,bine coapte,dar tari.Fructele se spala,se desfac in jumatati si se curata de coaja.Fiecare jumatate se tavaleste prin zahar si se cladesc in borcane.Se cladesc in asa fel incat sa ramana cat mai putine locuri goale.Fructele vor lasa zeama lor.Borcanele se inchid ermetic si se fierb pe baie de aburi.Se lasa sa se raceasca in paturi,apoi se depoziteaza in camara.