Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 25 august 2015

Ciorba de vacuta




                  Ce poate fi mai gustos decat o ciorba de vacuta plina de legume si zarzavaturi?O ciorba simpla,usor de pregatit si foarte versatila datorita varietatii mari de legume si zarzavaturi ce se poate adauga in ea.
                    Este o reteta pe care mama o facea,iar acum o fac si eu cu aceeasi placere.
                    Cu aceasta reteta particip la provocarea Traditie si gastronomie romaneasca initiata de  Gina Bradea.Luna aceasta,gazda provocarii este Cristina Iuliana Pana.Tema propusa de ea pentru luna aceasta este:Supe/Ciorbe.Bucataria romaneasca e plina de bucate alese si savuroase,asfel ca m-am hotarat sa aleg aceasta ciorbita si astfel sa profit din plin de roadele acestei veri.



                   Ingrediente:
                 3-4 morcovi,1 patrunjel radacina,1 pastarnac,2 ardei grasi rosii,1 ardei gras alb,2-3 cartofi,1 telina,1 ceapa,2-3 rosii,500gr carne de vita,sare,cateva frunze de leustean,o legatura patrunjel verde.
                 Se poate adauga,dupa preferinta,orice alt zarzavat sau legume:fasole verde,conopida,dovlecel,mazare verde,gulii,varza.


                  Mod de preparare:
               Carnea se pune la fiert in apa rece cu sare.Timpul de fierbere difera in functie de marimea carnii si se cat de batrana este.
                 Cat timp fierbe carnea,se pregatesc zarzavaturile.Se curata,se spala si se toaca dupa preferinta.Ceapa se toaca marunt,morcovii,patrunjelul,pastarnacul se taie cuburi,la fel si cartoful,iar ardeiul se taie fasii mai mici.
                  Dupa ce s-a luat spuma de pe carne,se verifica cat este de fiarta.Daca este pe jumatate fiarta,adica furculita intra in carne,dar mai greu,se adauga legumele si se lasa sa fiarba la foc mic.
                 Cand zarzavatul incepe sa se inmoaie,se adauga cartofii taiati cuburi.
                 Cand carnea este fiarta,se scoate din ciorba si se taie cuburi mici,apoi se pune inapoi.Se adauga rosiile curatate de pielite si taiate felii,Se lasa sa mai dea cateva clocote,apoi se adauga leusteanul si patrunjelul tocate marunt.
                  Se stinge focul si se sreveste cu adaos de smantana si cu ardei iuti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!