Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 3 august 2015

Dulceata de piersici






                O minunata dulceata de o culoare galbena-aurie am facut din piersicile culese din micul pom din gradina.O dulceata fina,aromata de care ne vom bucura la iarna cand ne va fi dor de minunatele piersici din pom.


                 Ingrediente:
              1kg piersici curatate de cooaja si samburi,1kg zahar,800ml apa,2-3 felii de lamaie.

               Mod de preparare:
             Se aleg piersici coapte,dar tari si sanatoase.Fructele se spala,se curata de coaja,se desfac in jumatati si se scoate samburele,apoi se taie felii potrivite.Piersicile mele s-au curatat usor de coaja.Daca aveti piersici care se curata mai greu,cufundati-le 2 min.in apa clocotita si se vor curata usor.
             Trebuie sa rezulte 1kg de felii de piersici curatate.Acestea se tin in apa de var  aproximativ o ora.Daca nu aveti apa de var,puteti face un amestec de apa si bicarbonat de sodiu in proportie de 2 ling bicarbonat la 2l apa.In acest timp,se pregateste siropul.
               Apa si zaharul se pun la foc si se lasa sa fiarba pana siropul devine destul de legat.Se scurg fructele de apa de var si se adauga in sirop.Se stinge focul si se tine acoperit 15-20 min.pana piersicile isi lasa siropul.Se pune iar vasul pe foc,se adauga feliile de lamaie si se fierbe pana dulceata este bine legata.
                In acest moment se stinge focul si se pune dulceata,fierbinte,in borcane sterilizate.Se inchid ermetic si se tin in paturi pana se racesc complet,apoi se depoziteaza in camara.