Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 30 septembrie 2015

Mancare picanta de varza dulce cu carne de miel





                      In aceasta perioada e sezonul recoltatului strugrilor,surechiul,cum se spune pe la noi.Tot la noi,e obiceiul ca de surechi sa se gateasca la culegatori varza dulce cu carne de miel.Batal mai bine spus,ca e cam tarziu pentru miei.Am cules si noi strugurii din gradina,nu au fost foarte multi pentru ca via e tanara.


                  Am facut aceasta mancare ca o tocanita,cu mult usturoi.Si pentru ca,cu aceasta mancare particip la provocarea Mistery box challenge a carei initiatoare este Cerasela Badr El-Din,,pe langa usturoi,am adugat mult ardei iute.De ce? Pentru ca ne plac mancarurile picante,iar luna aceasta,gazda provocarii este Cristina Iuliana Pana.Ea a pus in cutie urmatoarele ingrediente:oua,lapte,smantana,branza,legume,fructe,carne,cacao,ciocolata,iar ingredientul vedeta este ardeiul iute.

              Ingrediente:
           1 kg carne de miel,2 cepe mari,o capatana usturoi,1 ling untura,2 verze potrivit de mari,2 ardei grasi rosii,4 ardei iuti,2 rosii,sare,piper,boia,cimbru.


             Mod de preparare:
          Varza se curata si se toaca marunt.Se pune intr-un vas si se adauga sare.
          Carnea se spala si se taie cuburi.Ceapa se curata si se toaca marunt.Intr-un vas se pune untura la incins,Se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida,Se adauga usturoiul tocat marunt si carnea.Se caleste pana isi schimba culoarea.Se adauga ardeii grasi si ardeii iuti taiati fasii subtiri..Rosiile se oparesc,se curata de pielita si se toaca marunt.Se adauga peste carne si se lasa sa fiarba.Varza se stoarce de zeama si se adauga peste carne.Se potriveste de sare si piper si se codimenteaza cu boia si cimbru.Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic.
           Cand carnea incepe sa se inmoaie,se ia vasul de pe foc si,fara capac,se da la cuptor.Se lasa pana scade suficient.Timpul de sedere la cuptor variaza in functie de cat de scazuta doriti mancarea.
           Se serveste cu smantana si ardei iute.