Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 27 octombrie 2015

Paste cu carne tocata si sos de rosii




               Este meniul ideal pentru cina.Se pot folosi atat paste fainoase indiferent de forma sau spaghete.La fel sosul si carnea se pot codimenta dupa gustul fiecaruia.Totusi,fiind o mancare italiana,cred ca busuiocul si oregano nu ar tebui sa lipseasca.La fel,pentru cine doreste un sos mai picant,poate sa adauge un pic de ardei iute in el.



               Ingrediente:
            1 pachet de 400 gr paste fainoase,500gr carne tocata,500 ml bulion,100ml otet balsamic,1 cana apa,4-5 catei de usturoi,sare,piper,cimbru,busuioc,1 ceapa,ulei de masline,1 lingurita zahar.


               Mod de preparare:
             Pastele se fierb 10 min.in apa cu sare dupa care se scurg foarte bine.Se pun intr-un vas si se presara cu un pic de ulei de masline.
             Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga 2 catei de usturoi zdrobiti.Se adauga bulionul, oterul balsamic si un pic de apa (cam o cana) si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade si are consistenta dorita.
              Cine doreste un sos mai legat poate sa dizolve o lingurita de faina in putina apa si sa adauge peste sos.
              La uma se adauga restul de usturoi pisat marunt si se potriveste de sare si piper.Se adauga o lingurita de zahar si busuioc.Se mai lasa sa dea cateva clocote apoi se stinge focul.
              Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.Se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea.Se adauga 2-3 linguri de sos si se lasa sa fiarba inbusit.Se potriveste de sare si piper si se adauga cimbru.
             Se servesc toate impreuna,calde.O masa gsutoasa si satioasa.

           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!