Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 12 noiembrie 2015

Conopida in saramura






                       Vin cam tarziu cu aceasta reteta,dar,pentru ca vremea inca tine cu noi,sezonul conopidei este in toi.Am pus conopida si in butoiul cu muraturi asortate,dar Emiliei ii place la nebunie conopida murata,asa ca am suplimentat cu inca un borcan.


                       Conopida se curata si se desface in buchetele.La fundul borcanului se adauga:foi de vita,frunze de telina si putin marar uscat.Se aseaza buchetelele de conopida,iar deasupra se mai pun cateva frunze de telina si marar.Se fierbe cantitatea necesara de apa cu sare in proportie de 30gr sare la 1l apa.Se adauga cateva boabe de piper si 2 -3 foi de dafin.Se lasa sa fiarba doar cat sa se topeasca sarea.Se lasa sa se racoreasca putin,apoi se toarna peste conopida.
                      Borcanul se leaga cu hartie pergament sau celofan.Se tine intr-un loc mai caldut pana se limpezeste bine,apoi se depoziteaza in camara.
                      Culoarea rosiatica din borcan e data de o varza rosie mica.Aceasta va da conopidei o culoare placuta,mov-rosiatica.