Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 1 decembrie 2015

Ciorba de pui cu tarhon





                    O delicioasa ciorba de pui  acra si dreasa cu smantana este binevenita dupa atatea ciolane si fripturi de porc.Este revigoranta,tonica,foarte gustoasa si hranitoare.


                   Ingrediente:
               3-4 morcovi,1 ceapa,2 radacini de patrunjel,1 pastarnac mare,1 ardei gras,500gr carne de pui,4-5 ling smantana,1 leg patrunjel verde,1 leg,tarhon,sare.


                   Mod de preparare:
                 Zarzavatul se curata si se da pe razatoare.Ceapa se toaca marunt,la fel si ardeiul,Carnea de pui se taie cubulete si se pune intr-o oala cu un pic de ulei.Se lasa sa se friga pana isi schimba culoarea.Se adauga ceapa si ardeiul si se lasa sa se caleasca pana ceapa devine translucida.Se adauga zarzavatul dat pe razatoare si se caleste pana acesta se inmoaie.Se stinge cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand carnea si zarzavatul sunt fierte,se potriveste de sare si se acreste cu putina sare de lamaie.Daca folositi tarhon conservat in otet,puteti acri ciorba cu putin otet aromat.
               Smantana se dilueaza cu 2 linguri de ciorba si se toarna in oala.Se adauga patrunjelul si tarhonul tocate marunt si se stinge focul.
               Se serveste cu ardei iuti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!