Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 9 decembrie 2015

Confit de pui







                     Confitul este o carne sarata si gatita lent in propria grasime.Mai bine zis,o friptura.Originea acestei retete este din sud-vestul Frantei.Traditional,in Franta,se face din rata sau gasca.Si noi avem confitul nostru traditional,si anume,friptura in untura,la borcan pe are o puneau femeile la tara in fiecare iarna.Si acum se mai pastreaza carnea asa,dar mai rar,pentru ca acum ne salveaza frigiderele si congelatoarele.
                    De obicei,confitul se face din carne de gaina,curcan,gasca rata,dar si din carne de porc sau vanat cu pene.De la pasari se folosesc pulpele .Orice confit este o delicatesa,carnea fiind foarte frageda si suculenta,iar gustul este potentat de grasimea in care se pregateste.
                   
                    Pentru a face un confit reusit,indiferent din ce carne,aceasta se sterge bine si se freaca cu sare si piper si se lasa la rece sa se fragezeasca.
                    A doua zi se scoate carnea si se pune intr-o tava.Se adauga cativa catei de usturoi,cimbru,rozmarin.Deasupra se toarna untura topita si se da tava la cuptor pentru 2-3 ore.
                     Se serveste cu cartofi natur si muraturi.Merge de minune si o dulceata de ardei iuti.
                    In momentul servirii,grasimea se inlatura.Ea se poate refolosi la un nou confit sau ca grasime pentru gatit alte mancaruri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!