Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 7 iunie 2016

Prajitura cu bezea si foaie de napolitana




               Este o delicioasa prajitura cu care ne putem rasfata intr-un weekend.Este formata dintr-un blat cu nuca si doua foi de napolitana cu bezea.Intre ele este o crema fina,vanilata de unt.


             Ingrediente:
         Blat:5 oua,5 ling zahar,3 ling faina,2 ling nuca macinata,1 praf de copt
         Crema:5 galbenusuri,200gr zahar,300gr unt,100 ml lapte,jumatate baton de vanilie.
         2 foi de napolitana,5 albusuri,250 gr zahar,cateva nuci
         Glazura:100gr ciocolata,50ml lapte,30gr unt


             Mod de preparare:
          Mai intai se face blatul.Albusurile se separa de galbenusuri si se bat bine cu un praf de sare.Cand sunt tari se adauga zaharul.Se mixeaza in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet,cu o spatula.Faina se amesteca cu nucile si praful de copt si se incorporeaza in compozitia de albusuri.Se da totul la cuptorul dinainte incins,
           E gata cand trece proba scobitorii.Se scoate blatul si se lasa la racit.




            Intre timp,se pregatesc foile de napolitana.Daca sunt mai mari,se taie la dimensiunea tavii in care s-a copt blatul.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat,se adauga zaharul si se bat in continuare pana acesta se topeste complet si rezulta o spuma tare,lucioasa ca de bezea.
            Compozitia se imparte in doua si se intinde pe foile de napolitana.


            Deasupra se presara nuca taiata si se da la cuptor pana devine maronie deasupra.Mie mi-a ramas niste nuca macinata de la blat si am presarat-o si pe aia.


               Pentru crema,se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga laptele si vanilia si se fierb la bain maire.Cand incepe sa se ingroase,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
               Untul se freaca spuma si se adauga crema rece,treptat.
               Pe o tava se aseaza o foaie de napolitana cu bezeaua in sus.Se intinde jumatate din crema,apoi se pune blatul de nuci.Se unge cu restul de crema si se acopera cu a doua foaie de napolitana,de data asta,cu bezeaua in jos,pe crema.Se preseaza bine si se da la rece.
               Pentru glazura,se topeste ciocolata cu laptele si untul si se toarna deasupra.
               Se da totul la rece 5-6 ore sau de seara pana dimineata pentru ca foile sa se inmoaie.
               Se portioneaza si se serveste.E delicioasa langa cafea.