Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 16 octombrie 2016

Rulada cu nuci,crema caramel si dulceata de gutui





                   Eu i-as spune ,simplu,rulada de toamna.Cristina Iuliana Pana a ales acest nume si ii respect alegerea.Ea este gazda provocarii Weekend cu spor de luna aceasta.Initiatoarea acestei provocari este Stefania Anastasiu sau Stefy,cum ii spunem noi.E o ideie minunata pentru ca descoperi retete noi,oameni noi,bloguri noi.
                   Ca gazda,Cristina ne-a pus la dispozitie bolgul sau,e ca o inaugurare pentru ca i-a dat o fata noua, si a propus urmatoarele sectiuni:Supe ciorbe,Fel principal,Prajituri.
                   Am ales aceasta prajitura pentru ca era pe lista de asteptari demult,de cand a postat-o Cristina.Atunci am zis:E grozava,trebuie s-o fac,si  acum am gasit momentul potrivit.
                   Intr-adevar,e grozava.Combinatia nuci,caramel,dulceata de gutui e un deliciu pe care nu ai cum sa-l ratezi.Iata despre ce e vorba.



                     Ingrediente:
                  Blat: 7 oua,7 ling faina,7 ling zahar,un praf de copt,3ling cacao
                  Crema:300 gr unt,5 ling zahar,150gr nuci,2 galbenusuri,150gr dulceata de gutui


                    Mod de preparare:
                  Albusurile se separa de galbenusuri si se bat puternic cu un praf de sare.Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile, amestecand usor si apoi se incorporeaza faina cu praful de copt.
                   Intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,se pune din compozitie, cu lingura sau cu un pos,facand diverse forme.Se da 5 min.la cuptor.In compozitia ramasa se incorporeaza cacaoa si se toarna peste formele din tava.Se niveleaza si se da la cuptor pana trece testul scobitorii.
                  Se scoate pe un servet umed,se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza,astfel ca formele sa fie in exterior.Se tine astfel pana se raceste.
                  Pentru crema,se freaca bine galbenusurile cu 2 ling de zahar.Celelalte 3 ling se caramelizeaza,se ia de pe foc  si se adauga nuca,amestecand bine.Se adauga untul si se pune din nou pe foc.La final se adauga galbenusurile frecate cu zaharul si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa.
                  Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Eu am bagat-o la frigider pana a inceput sa se intareasca.
                 Rulada se desface,se unge cu dulceata de gutui,apoi se intinde crema.Se ruleaza la loc si se da la rece pana a doua zi.



                    A mea nu a stat prea mult la frigider pentru ca a trebuit s-o tai mai repede,tentatia si curiozitatea intrecand rabdarea.