Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 26 ianuarie 2017

Prajitura din albusuri cu alune si unt de arahide






                      S-au adunat cam multe albusuri in congelator si am zis ca trebuie sa le folosesc.Si cum Cristina Iuliana Pana,gazda de luna aceasta a provocarii Cutia Misterelor ne-a facut un buchet de ingrediente minunate,din care alunele s-au dorit a fi vedete,am combinat albusurile cu alunele si a iesit aceasta minunata prajitura.
                      Este un blat pufos in care alunele crocante fac nota discordanta,iar crema din unt de arahide de deasupra ii da o savoare deosebita.




                      Ingrediente:
                  Blat:10albusuri,10 ling zahar,un praf sare,8 ling faina,2 ling cacao,150 gr alune maruntite,un praf de copt,zahar vanilat
                  Crema:250 gr unt,300 gr zahar pudra,350 gr unt de arahide,zahar vanilat




                   Mod de preparare:
               Albusurile se bat spuma tare cu sarea.Treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste complet.Rezulta o bezea lucioasa,care se tine de paletele mixerului.Se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt,apoi alunele maruntite si se amesteca incet,cu o spatula,cu miscari de jos in sus.Alunele se toaca marunt cu cutitul sau gasiti in magazin gata maruntite.
               Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil.Se coace pana trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
               Untul se spumeaza si se adauga zaharul pudra si cel vanilat.Se omogenizeaza,apoi se amesteca cu untul de arahide.
              Pe blatul racit se intinde crema.Deasupra se rade ciocolata.
              Se da la rece doua ore,apoi se portioneaza in vederea servirii.