Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 11 martie 2017

Gulas de porc cu galuste de faina






                       Frunzarind blogosfera,am dat de aceasta reteta de gulas un pic mai deosebit decat clasicul.Am gasit-o pe blogul lui Radu si ii multumesc pentru inspiratie.
                       Este un gulas mai deosebit pentru ca are galuste in loc de cartofi, sosul este facut cu bere in loc de apa sau supa,iar ardeii i-am pus copti.
                        Merita sa incercati acest gulas cu gust si savoare care va vor cuceri.



                          Ingrediente:

                    500gr carne de porc,3cepe mari,4 morcovi,1 patrunjel radacina,1 patarnac,3-4 ardei rosii copti,4 rosii,2-3 catei de usturoi,sare,piper boia dulce/iute,cimbru,chimion,2-3 foi de dafin,250ml bere,ulei.
                    Galuste: 1 ou,4-5 ling faina,apa,chimen,patrunjel verde



                        Mod de preparare:
                     Ca orice gulas care se respecta,se face la ceaun.Astfel,se incinge uleiul in ceaun si se adauga carnea taiata cubulete.Se lasa pana se rumeneste bine pe toate partile.Se adauga ceapa taiata marunt si se caleste pana devine sticloasa.
                     Zarzavaturile se curata si se taie cuburi mici apoi se adauga peste carne.La fel si usturoiul.Se calesc pana se inmoaie.Rosiile se oparesc si se curata de coaja,apoi se taie marunt.Ardeii copti se toaca si ei si se adauga in gulas impreuna cu rosiile.Cine nu are rosii,poate sa adauge o cana de bulion.
                      Se condimenteaza totul cu sare,piper,foi de dafin,boia dulce si iute,cimbru,un pic de chimion.Se toarna berea, se completeaza cu apa cat sa acopere carnea si legumele si se lasa sa fiarba la foc mic. Cantitatea de bere si de apa adaugate trebuie sa fie egale.Se tine pe foc pana carnea e bine fiarta.
                     Faina se amesteca cu oul batut si un pic de apa pana rezulta un aluat mai gros decat o smantana.Se potriveste de sare, piper si chimen.Se adauga patrunjel verde tocat si se amesteca bine.
                     Cu o lingurita mica se fac galuste care se pun in gulas.Sunt fierte cand se ridica la suprafata lichidului.Se presara deasupra patrunjel verde tocat si se stinge focul.
                      E delicios cu muraturi alaturi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!