Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 30 aprilie 2017

Tort Red velved cu crema de branza





                    Este un desert cu un gust inegalabil si un aspect spectaculos.Asta pentru faptul ca blaturile rosii alterneaza cu crema alba de branza.Nu am folosit  mascarpone la crema.Am facut o crema din branza de vaci pentru ca am inclus aceasta reteta in proiectul Mistery box challenge.Cum luna aceasta eu sunt gazda provocarii, nu m-am putut dezice si am venit cu ceva spectaculos.
                   Am propus urmatoarele ingrediente: smantana,lapte,unt,ierburi aromate:menta,rozmarin,cimbru,marar,oregano,verdeturi:salata verde,spanac,stevie,leurda,legume,fructe,ciocolata,paste,biscuiti/piscoturi,cacao,oua,iar ca vedeta,branza de vaci.
                   Ingredientele pentru crema sunt produse primite de la Helvetica Milk.Sunt produse 100% naturale,foarte gustoase si de o buna calitate.


                  Ingrediente:
             Blat:350gr zahar,300gr faina,150 gr unt,2 oua,250 ml lapte batut,2 lingurite cacao,colorant rosu,un praf sare,un praf de copt,1 lingurita bicarbonat,1 lingurita otet,esenta de vanilie
             Crema: 500 gr branza de vaci,200gr smantana,500 gr smantana dulce pentru frisca,250gr zahar pudra,esenta de vanilie.


                    Mod de preparare:
              Mai intai se pregateste blatul.Untul se mixeaza cu zaharul.Se adauga pe rand,ouale,unul cate unul,apoi praful de sare si vanilia.Se mixeaza pana cand compozitia capata consistenta unei creme.
              Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt,cacaoa si bicarbonatul stins cu otet.
              In laptele batut se dizolva colorantul rosu,apoi se adauga totul peste amestecul de faina.Compozitia obtinuta se amesteca cu crema de unt.
              Se toarna totul  in forma tapetata cu hartie de copt si se coace pana trece proba scobitorii.
              Cand e gata,blatul se scoate si se lasa la racit.
              In acest timp se prepara crema.Branza de vaci  se mixeaza bine pana devine cremoasa si toate bobitele se sparg.Se amesteca cu 200 gr smantana,zaharul si vanilia si se omogenizeaza.
               Restul de 500 gr smantana se tine la frigider pana in momentul folosirii.Pentru a se bate bine,smantana trebuie sa fie rece.Atentie,sa nu faceti unt! Frisca batuta se amesteca incet cu crema de branza pana rezulta o compozite cremoasa si omogena.
               Blatul rosu se taie in trei,pe orizontala si se umple cu crema de branza.Se opreste un pic pentru a imbraca tortul.Deasupra se presara faramituri rosii,rezultate din taierea blatului.