Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 4 iunie 2017

Foi cu capsuni si ciocolata





                  Combinatia ciocolata - capsuni mi-a placut dintotdeauna,asa ca am reunit aceste doua ingrediente si in aceasta prajitura.Usor de facut,foarte aromata si aspectuoasa ne-a cucerit pe toti.Gustul de ciocolata amaruie combinat cu aroma de capsuni dau o savoare deosebita acestei prajituri. Spun ca am facut-o usor si repede pentru ca am avut niste foi de pandispan de la Boromir pe care le-am umplut.Cine doreste sa faca foile acasa, poate sa le faca dupa aceasta reteta.Crema se face simplu si rapid,nu necesita mult timp de pregatire.


                 Ingrediente:
             
              1 pachet foi de pandispan Boromir,1l smantana pentru frisca,200 gr ciocolata amaruie,300gr capsuni,1 zahar vanilat,100gr zahar tos.



                Mod de preparare:

           Din 200 ml frisca si 200 gr ciocolata se prepara o glazura,mai bine zis un ganaj de ciocolata astfel: Smantana pentru frisca se pune pe foc si cand incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se adauga ciocolata taiata bucati.Se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.apoi se da la rece.Cand e complet racita se glazureaza fiecare foaie de pandispan.
             Capsunii se zdrobesc cu un blender impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.Smantana pentru frisca ramasa se mixeaza si cand incepe sa devina frisca se adauga piureul de capsuni.Se mixeaza in continuare pana devine o compozitie cremoasa,aerata.Aceasta se imparte in trei parti egale si se umplu foile glazurate.
               Deasupra se opresc cateva linguri din crema pentru decor.Cine doreste,poate sa lase doar glazura de ciocolata.
               Se da totul la frigider pana a doua zi cand se portioneaza si se serveste.