Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 27 iulie 2017

Caserola cu carne si legume







                   Caserola cu carne si legume se prepara din carne tocata de porc,vita,pui sau amestec si legume diverse.Pot spune cu ce ai prin frigider: ceapa,cartofi,morcovi,mazare verde,fasole verde,ciuperci etc. Este foarte apetisanta,gustoasa,satioasa si aromata.O recomand in zilele calduroase deoarece se poate consuma si rece.



                    Ingrediente:
                500gr carne tocata,1 ceapa mare,3 morcovi,250gr mazare verde,3-4 catei de usturoi,6-8 cartofi mai mici,2 ardei grasi,marar verde,patrunjel verde,cimbru,sare,piper.



                   Mod de preparare:
              Cartofii necuratati se pun la fiert.
              Ceapa se curata si se taie solzisori apoi se caleste in putin ulei.La fel si 2 catei de usturoi tocati marunt.Cand ceapa a devenit transparenta se adauga morcovii curatati si taiati rondele mici si ardeii taiati fasii.Se calesc pana se inmoaie.Se adauga  carnea tocata apoi  boabele de mazare verde si restul de usturoi tocat marunt.Se potriveste de sare si piper si se caleste totul pana scade toata zeama lasata de carne si legume.Se adauga ierburile aromate taiate marunt si se stinge focul.
               Cartofii fierti si racoriti se curata de coaja,apoi se taie rondele.
               Se unge cu unt un vas de yena si se tapeteaza fundul cu felii de cartofi.Se adauga amestecul de carne si legume si se acopera iar cu felii de cartofi.Se da totul la cuptor pana cartofii de deasupra sunt frumos rumeniti.
                 Se serveste calda,dar e la fel de gustoasa si rece.