Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 16 iulie 2017

Prajitura cu ciocolata si mousse de caise






                      Atat de dulci si aromate,nu puteam sa las sa treaca sezonul fara sa fac o prajitura cu aceste minunate fructe.Este o prajitura dulce-acrisoara,cu o crema foarte aromata ce contrasteaza cu gustul dulce-amarui de ciocolata al blatului.





                      Ingrediente:
                  Blat: 8 oua,8 ling faina,8 ling zahar,50 gr unt,100 gr ciocolata amaruie,1 praf de copt,1 ling cacao

                 Mousse de caise : 500ml smantana pentru  frisca,500 gr caise,150-200gr zahar,1 zahar vanilat,1 plic gelatina Dr.Oetker
                 Pentru decor,samburi de caise.



                  Mod de preparare:
             Se tapeteaza o tava de copt cu hartie si se porneste cuptorul pentru a se incalzi.
             Se separa albusurile de galbenusuri.Intr-un bol se topeste ciocolata si untul,apoi se lasa la racit.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat se adauga jumatate din cantitatea de zahar, batand in continuare pana se topeste.
              Galbenusurile se freaca cu un praf de sare.Se adauga restul de zahar si se mixeaza pana se deschid la culoare.Se adauga  untul cu ciocolata topite si se amesteca pana la omogenizare.Se adauga totul in albusurile spuma,mestecand usor,cu o spatula.
              La urma se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt,cu aceleasi miscari lente,de jos in sus.Se da totul la cuptor,pana trece proba scobitorii.Blatul se scoate din tava si se lasa la racit.
              In acest timp se pregateste crema.Gelatina se pune la hidratat in apa rece.Caisele se spala,se scurg bine,apoi se paseaza cu un blender.Se adauga zaharul si zaharul vanilat in piureul de caise si se mixeaza pana se topeste. Gelatina se incalzeste usor pana se topeste si se adauga in piureul de caise .Se amesteca pana se omogenizeaza totul.
              Smantana pentru frisca se mixeaza si cand incepe sa se intareasca se adauga piureul de caise.Se omogenizeaza totul bine si se da la rece.
              Blatul se taie in doua,pe orizontala,obtinandu-se doua foi.Una din ele se pune pe o tava,fiind baza prajiturii.Peste ea se intind 2/3 din  crema de caise si frisca.Se acopera cu a doua foaie,peste care se intinde restul de crema.
              Samburii de caise curatati se prajesc intr-o tigaie,apoi se toaca grosier cu un cutit.Se presara peste prajitura,apoi se da la rece pana a doua zi.
              Se portioneaza cu un cutit ud si se serveste cu placere.