Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 17 august 2017

Prajitura Tosca







                          Nu stiu de unde-i vine numele,dar este o prajitura minunata.Blat pufos si umed de albusuri cu mac si cocos,crema aerata de vanilie,biscuiti aromatizati cu cafea si o glazura generoasa de ciocolata,toate reunite sub un nume divin: Tosca.Nici nu-ti poti dori ceva mai bun.Nu se face greu, chiar daca  necesita ceva timp de preparare,insa merita efortul.



                        Ingrediente:

                    Blat: 8 albusuri,2 ling. faina,4 ling nuca de cocos,4 ling mac,1 praf sare,1 praf de copt.
                    Crema: 8 galbenusuri,200gr zahar,600ml lapte,2ling faina,1 baton vanilie,1 praf sare,250 gr unt.
                    Glazura: 100ml smantana pentru frisca,100 gr ciocolata amaruie.
                    Strat de biscuiti: 30 biscuiti Petit beurre,100ml cafea


                         Mod de preparare:
                      Pentru blat,se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Cand s-au intarit se adauga zaharul mixand in continuare pana se topeste complet.In spuma obtinuta se incorporeaza faina cu nuca de cocos,macul si praful de copt.Compozitia obtinuta se toarna in tava pregatita si se da la cuptor.E gata cand trece proba scobitorii.Blatul se scoate din tava si fierbinte, se insiropeaza cu lapte rece apoi se lasa la racit.
                        In acest timp se pregateste crema.Galbenusurile se freaca cu sarea,apoi se adauga zaharul si faina.Crema obtinuta se subtiaza cu putin lapte.Restul de lapte se pune la fiet impreuna cu batonul de vanilie.Cand clocoteste, se toarna crema lichida mestecand.Se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
                       In unul spumat se adauga treptat,cate o lingura din crema fiarta.Crema astfel obtinuta se intinde peste blatul rece.
                       Peste crema se aranjeaza biscuitii insiropati cu cafea.
                       Smantana pentru frisca se infierbanta,se ia de pe foc si  se adauga ciocolata rupta bucatele.Se omogenizeaza totul bine si se lasa sa se racoreasca.Glazura astfel obtinuta se toarna peste biscuiti.
                       Se da totul la rece cateva ore,de preferat pana a doua zi.Se taie cu un cutit inmuiat in apa calda.Se serveste cu multa placere.




                      Aici am surprins un botic...Este Maya mea care si ea a fost tentata de aceasta prajitura.De fapt,cat am pregatit-o a stat cu mine la bucatarie si chiar a fost cuminte :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!