Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 21 martie 2018

Churros






                  Demult am vrut sa fac aceste churros,dar mereu le-a sarit randul.Acum m-a provocat Lulu, ca gazda a provocarii Weekend cu spor.Le voi repeta pentru ca se fac usor si repede,deci sunt alternativa ideala pentru un desert rapid,intr-o seara cand aveti chef de ceva dulce.
                  Mama facea acesti churros din acelasi aluat,doar ca il punea la prajit cu lingurita si ii spunea gogosi pripite.
                  Am facut si eu aceeasi greseala ca si Lulu : le-am facut mai groase.Trebuie sa fie subtiri,penru a fi crocante,mai ales ca ele cresc destul de mult la prajit.


         
                     Ingrediente:

                 1,5 cana apa,1 cana faina,1 praf de copt,1 ling zahar,1 zahar vanilat,1 vf sare,ulei.

                     Mod de preparare:

                 Intr-o craticioara se pune la foc apa cu 2 ling ulei,sarea si zaharul.Cand zaharul s-a topit si apa clocoteste se adauga ,dintr-o data,faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase.Aluatul astfel obtinut se pune intr-un posh.
                 Uleiul se pune la incins intr-o tigaie.Cu ajutorul poshului se formeaza baghete direct in uleiul incins.Se coc pe ambele parti,la foc mic.Se scot pe servete absorbante.
                  Se servesc atat calde cat si reci,pudrate cu zahar vanilat sau zahar cu scortisoara.Nepudrate,se servesc cu sos de ciocolata.


               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!