Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 23 martie 2018

Tort alb






                  I-am spus tort alb pentru ca si blatul si crema sunt albe.Pentru un plus de culoare,am adaugat in compozitia de blat ornamente colorate.Probabil nu am ales cele mai bune ornamente pentru ca au dat culoare blatului doar cele verzi si albastre.Restul s-au decolorat fara efect.Din aceasta cauza am fost un pic dezamagita.L-am umplut cu un ganaj de ciocolata alba,astfel ca gustul a compensat esecul de la blat.
                  Eu am avut nevoie de un tort mare,dar puteti reduce cantitatile proportional.




                  Ingrediente:

             Blat : 10 oua,10 ling zahar,10 ling faina,100 gr ornamente colorate
            Crema: 500 gr ciocolata alba,400 gr frisca,esenta de migdale
            Glazura: 200 gr ciocolata alba,100 ml frisca
            Sirop: 100 ml apa,4 ling zahar,esenta de migdale

                Mod de preparare:

           Pentru blat,se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat  cu un varf de sare pana rezulta o spuma tare,aerata si pufoasa.Se dauga treptat zaharul,mixand in continuare pana e complet topit.La spuma obtinuta se adauga galbenusurile amestecand incet,cu o lingura.La urma se incorporeaza faina si bomboanele colorate cu miscari incete,de jos in sus.Compozitia se toarna in forma de tort cu diametrul de 26 cm,tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor,incins in prealabil. Se coace pana,daca se inteapa cu scobitoarea,aceasta iese curata.Blatul se lasa la racit pe un gratar.
           In acest timp se face crema.Frisca se pune la foc si se tine pana in momentul cand incepe sa fiarba.Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucati.Se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata si compozitia se omogenizeaza.Se da totul la frigider pentru cateva ore.Aceasta compozitie se poate pregati si cu o zi inainte.Se scoate din frigider,se adauga esenta de migdale si se mixeaza pana ii creste volumul si devine o crema aerata.
           Blatul se taie in trei,pe orizontala.Se pregateste siropul punand la fiert apa cu zaharul pana se topeste.Se ia de pe foc si se adauga esenta de migdale.Se lasa la racit,apoi se insiropeaza cele trei foi.
           Acestea se umplu cu crema obtinuta.Se opresc 4 ling de crema pentru a imbraca tortul pe lateral.
          Pentru glazura,se pune frisca la foc pana incepe sa clocoteasca.Se ia de pe foc si se dauga ciocolata rupta bucati.Se amesteca bine si se da la rece pana incepe sa se ingroase.Cand devine ca o smantana groasa se toarna peste tort.Se uniformizeaza,iar deasupra se presara ornamente colorate.Se da totul la frigider pana in momentul servirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!