Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 6 noiembrie 2016

Tort buturuga 2





                         Tortul buturuga,traditional de Craciun sau Anul Nou,l-am facut mai repede anul asta,la insistentele Emiliei.careia ii era dor de "buturuga cu muuulta ciocolata facuta de buni".Astfel,am cautat iar prin caietele mamei  si am trecut la treaba.



                         Ingrediente:
                      Blat:7 oua,7 ling zahar,7 ling faina,3ling cacao,un praf de copt
                      Crema: 150 gr ciocolata amaruie,150gr zahar,150 ml apa,300gr unt.



                        Mod de preparare:
                    Pentru blat,se separa albusurile de galbenusuri si se bat tare,ca pentru bezea.Treptat se adauga zaharul,mixand in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile amestecand incet,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.Este gata cand trece testul scobitorii.
                   Fierbinte,se scoate din tava pe un prosop umed si se ruleaza strans.Se lasa astfel pana se raceste complet.
                   In acest timp se pregateste crema.Este o crema simpla,rapida,fara oua,dar foarte gustoasa.Recomand folosirea unei ciocolate de calitate pentru ca ea va da tot gustul si aroma cremei.In acest caz,nu mai este nevoie de adaugarea altor arome.
                   Intr-o craticioara se pune zaharul cu apa la fiert.Se lasa sa fiarba 5 min din momentul in care clocoteste.Se adauga ciocolata rupta cuburi si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza.Se mai lasa sa fiarba inca 5 min de cand incepe sa clocoteasca iar.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
                    Untul moale,la temperatura camerei,se spumeaza.Cand siropul cu ciocolata a ajuns la aceeasi temperatura cu untul,se adauga treptat in unt,amestecand continuu.
                    Se obtine o crema onctuoasa cu care se umple rulada.Se opresc 3-4 linguri pentru a imbraca si exteriorul ruladei.Pentru un aspect de scoarta de copac se traseaza cu furculita dare subtiri,inegale.
                     Se da totul la rece pana in momentul servirii.


joi, 3 noiembrie 2016

Articulatii flexibile si sanatoase cu LITOMOVE






                     Pe masura ce inaintam in varsta,suferim intr-o mai mica sau mai mare masura de probleme articulare cauzate de deteriorarea cartilajelor,diversele leziuni,pierderea masei musculare,greutatea in exces.LITOMOVE este singurul supliment alimentar care contine Rosenoids,un complex unic cu componente bioactive naturale,provenite din pulberea de maces.Are dubla actiune asupra articulatiilor:atenueaza durerile si imbunatateste flexibilitatea,oprind distrugerea celulelor cartilajelor,cu eficacitate dovedita clinic.
                 Macesele continute de LITOMOVE provin de la trei tipuri de maces cultivate in Chile.Culese la trei ani de la plantare,sunt atent selectionate si procesate prin metode complexe,la temperaturi joase,care asigura mentinerea fitonutrientilor.
                 Pulberea din capsulele Litomove este obtinuta doar din invelisul rosu al maceselor deoarece doar acesta este bogat in ingrediente active.Astfel,complexul unic Rosenoids din componenta LITOMOVE  protejeaza cartilajele  oprind distrugerea celulelor cartilajelor si stimuleaza dezvoltarea altora noi; regenereaza cartilajele contribuind la formarea colagenului pentru functionarea normala a sistemului osos si a ligamentelor; stimuleaza flexibilitatea  reducand durerea si imbunataind flexibilitatea articulatiilor.
                   Procesul de imbatranire a organismului duce,printre altele, la durerile articulare.O cura cu LITOMOVE  va va  ajuta sistemul oseo-articular eficient si natural.Pentru un efect optim,o cura trebuie sa dureze trei luni.
                    Am ocazia sa fac aceasta cura multumita #BUZZStore si #buzzlitomove,care mi-au dat pentru incercare doua flacoane LITOMOVE,echivalentul a doua luni de tratament.


marți, 1 noiembrie 2016

Fursecuri cu nuca






                  Sunt delicioase aceste fursecuri! Aroma de vanilie se imbina armonios cu cea de cacao si nuca.Sunt usor crocante la exterior si moi si pufoase la mijloc.Sunt un deliciu din care ai tot manca fara sa te mai opresti.Merg de minune langa o cana cu lapte sau la cafea.



                 Ingrediente:
              250gr unt,150 gr zahar,2oua,300 gr faina,30 gr cacao,150gr nuca macinata,un varf cutit sare,un praf de copt,zahar vanilat.



                 Mod de preparare:
              Untul se lasa la temperatura camerei pentru a fi maleabil.Se freaca cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile.Se adauga praful de sare si se omogenizeaza totul bine.Faina se amesteca cu cacaoa,nuca macinata si praful de copt apoi se incorporeaza in crema de unt.Rezulta un aluat legat,dar mai moale.
              Cu mana se fac bilute din aluat care se aplatizeaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptorul dinainte incins.
              Cand sunt gata se scot si se lasa la racit.Sunt foarte fragede.


duminică, 30 octombrie 2016

Pui in sos de soia cu taitei de orez






                       Pentru azi am ales sa pregatesc puiul un pic altfel.Cateva legume,ghimbir si sos soia i-au dat un gust si o savoare aparte.O mancare la care am ales ca garnitura taiteii din faina de orez.Este asocierea perfecta cu aceste arome.Si cum noua ne place mancarea gatita in stil asiatic,si acest fel a fost degustat cu placere.




                         Ingrediente:
                      1 piept pui,1 ceapa mare,2 ardei grasi (unul galben si unul rosu), 2 morcovi,radacina de ghimbir,100ml sos soia,200gr taitei de orez,sare,piper.


                       Mod de preparare:
                    Mai intai se pregatesc legumele.Ceapa se curata si se taie julien,ardeiul si morcovii la fel.
                    Pieptul de pui se spala si se taie cuburi.
                    Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ceapa.Se caleste pana devine sticloasa,apoi se adauga ardeii si morcovii.Cand legumele s-au inmuiat se adauga pieptul de pui si ghimbirul dat pe razatoare.Se caleste pana carnea isi schimba culoarea,apoi se adauga sosul de soia si se potriveste de sare si piper.Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana carnea e gatita.In sosul format se adauga taiteii de orez apoi se stinge focul.Taiteii nu trebuie sa fiarba pentru ca se inmoaie.Ei trebuie sa ramana putin crocanti.
                     Se serveste calda.


luni, 24 octombrie 2016

Placinta cu gutui





                     Este o placinta dulce-acrisoara,cu aroma de scortisoara si vanilie.Foarte pufoasa si aromata,este deliciul unui weekend de toamna.
                     Cu aceasta reteta particip la provocarea Mistery box challenge gazduita luna aceasta de
Iancu Lubita.Initiatoarea acestei minunate provocari este  Cerasela Badr El-Din care ne-a dat cateva ingrediente de baza cu care,impreuna cu ingredientele date de gazda sa cream o reteta in care sa straluceasca ingredientul vedeta.Iata ce a pus in cutie Lulu: oua,branzeturi,lactate,orez sau paste fainoase,lamai sau portocale,nuci,alune,biscuiti,rahat,cacao,apa de flori de portocal,carne de pui,iar vedeta lunii este gutuia.
                      Mi-ar fi placut sa fac ceva mai elborat,dar ,la noi,gutuile sunt o raritate anul acesta.Abia am gasit 1,5 kg pentru placinta asta.N-as fi vrut sub nici un chip s-o dezamagesc pe Lulu,neparticipand la provocare.


                 
                     Ingrediente:
                  Aluat:300gr faina,200gr unt,1ling zahar,zahar vanilat,8ling apa rece,un praf sare
                  Umplutura:1,5 kg gutui,200 gr zahar,zahar vanilat,un praf scortisoara,zeama de lamaie,zeama de la o portocala,50 gr unt, 100gr nuci,4 ling amidon.


                     Mod de preparare:
                Faina se amesteca cu zaharul,sarea,zaharul vanilat.Se adauga untul rece,taiat cubulete si se framanta pana rezulta o compozitie nisipoasa.Treptat se adauga apa,pana aluatul incepe sa se lege.Aluatul astfel obtinut se infasoara in folie alimentara si se tine o ora la frigider.
                In acest timp se prepara umplutura.Gutuile se curata de coaja si de cotor,apoi se taie cuburi.Pe masura ce se taie se stropesc cu zeama de lamaie,sa nu se oxideze.Se pun intr-o cratita cu zaharul,zaharul vanilat si zeama de portocala si se fierb pana incep sa se inmoaie.Se opreste focul si se adauga amidonul si scortisoara.Nucile se taie grosier si se adauga in compozitia de gutui.
                   Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua:o parte mai mare si una mai mica.Placinta se coace intr- forma cu pereti detasabili.Astfel,din partea  mare de aluat se intinde o foaie care va acoperi baza si peretii formei.Se toarna gutuile,iar deasupra se presara cele 50 gr unt taiat cubulete.Din partea mica de aluat se intinde o foaie cu care se acopera placinta.Marginile celor doua foi se lipesc intre ele.
                    Se da totul la cuptor pana placinta e frumos rumenita deasupra.Se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se lasa in forma sa se raceasca.Se scot marginile formei si se muta placinta pe un platou.Se mai lasa sa stea o ora,apoi se taie si se serveste.