Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 12 mai 2017

Melci cu rahat






                  Melcii cu rahat sunt de fapt,cozonacul cu rahat intr-o alta forma.Sunt foarte pufosi,aromati,iar culorile rahatului le dau un aspect placut.Pe langa cubuletele de rahat am adaugat cateva felii de coaja de portocala confiata care le-a dat o savoare aparte.Sa nu mai vorbesc de cuburile de rahat verde care au o aroma puternica de menta.



                  Ingrediente:
              1kg faina,4 galbenusuri,200 gr unt,200gr zahar,600ml lapte,50gr drojdie,coaja rasa de lamaie,zahar vanilat,un varf de sare,500gr rahat.


                 Mod de preparare:
             Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana se lichefiaza.Se adauga laptele caldut si 3-4 ling de faina si se lasa la cald 15 min.pana incepe sa faca basici deasupra.Acum drojdia e activata.
              Intr-un vas mai mare se adauga faina,zaharul,galbenusurile,praful de sare,coaja de lamaie si zaharul vanilat.Se adauga plamadeala si se amesteca cu o lingura pana aluatul incepe sa se lege.In acest moment se adauga untul topit si racit si se trece la framantatul cu mana.Daca aveti robot,e super.Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen si face basici de aer.
                Se acopera vasul cu un servet curat si se lasa la dospit intr-un loc cald,ferit de curenti de aer.
                Dupa aproximativ o ora,cand aluatul si-a dublat volumul se infaineaza bine masa de lucru si se rastoarna aluatul.Pentru a lucra mai usor,se poate imparti aluatul in doua.Se intinde foaie groasa de 1,5 cm si se presara rahatul taiat cubulete mici,apoi coaja de portocala taiata.Se ruleaza pe latura mai lunga,apoi se taie felii groase de 1cm.
                 Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza melcii cu distante intre ei pentru a nu se lipi. Se lasa sa mai stea 30 min,se ung cu ou batut cu un pic de lapte si se baga la cuptorul dinainte incins.
Se coc aproximativ 40 min.
                 Dupa 30 min se scot melcii si se ung repede cu un sirop facut din lapte fierbinte si zahar.Se dau din nou la cuptor pana sunt frumos rumeniti.
                 Cand sunt gata se scot din tava si se lasa sa se raceasca.


                Sunt deliciosi calduti,dar si reci langa o cana de lapte sau ceai.
                Acoperiti cu un servet de bucatarie se pastreaza perfect cateva zile.Nu se vor usca datorita siropului de lapte.

luni, 8 mai 2017

Mancare de urzici







                     Cam tarziu vin cu reteta de mancare de urzici pentru ca,la ora asta,urzicile sunt deja batrane.Mancarea se face primavara,devreme,cand apar urzicile.Atunci sunt tinere si crude,numai bune de gatit.Nu cred ca trebuie sa mai amintesc beneficiile lor asupra sanatatii noastre.Poate si de aceea am insistat sa public reteta chiar si mai tarziu.



                        Urzicile se culeg primavara devreme,cand apar.Se rup doar varfurile pentru ca sunt cele mai fragede.Daca aveti curajul sa le culegeti singuri e perfect,daca nu,sigur gasiti in piete.Mie mi le-a cules sotul.Se spala bine sub jet de apa rece si ,daca sunt,se inlatura eventualele fire de iarba ratacite printre ele.
                          Se pune la foc o oala cu apa cu sare si cand clocoteste,se adauga urzicile.Se lasa sa dea cateva clocote,pana se inmoaie bine urzicile.Se ia de pe foc si se strecoara, apoi,cu ajutorul unui blender,se fac piure.
                         Intr-un vas se incinge putin ulei si se adauga 3-4 ling de faina.Se amesteca repede,astfel ca faina sa se imbibe cu uleiul.Se adauga aproximativ 600ml lapte fierbinte si se amesteca in continuare sa nu faca cocoloase.Se adauga piureul e urzici si 3 catei de usturoi zdrobiti.Se potriveste de sare si se lasa sa mai dea cateva clocote.
                         Se ia de pe foc si se serveste alaturi de oua fierte sau ochiuri,cu cateva jumari sau o felie de sunca.

duminică, 30 aprilie 2017

Mistery box challege - parada lunii aprilie 2017





                          Luna aceasta am fost gazda provocarii Cutia misterelor.Fiind o luna plina de sarbatori,am cautat sa fiu in ton si sa aduc ingrediente din care sa se poata prepara atat mancaruri sau deserturi festive,cat si preparate pentru mesele zilnice.Iata ingredientele puse in cutie:
                                  - smantana,lapte,unt,
                                  - ierburi aromate:menta,rozmarin,marar,oregano etc.
                                  - verdeturi: salata verde,stevie,leurda spanac etc.
                                  - legume: cartofi,morcovi,rosii,ardei etc.
                                  - fructe proaspete sau uscate,
                                  - ciocolata,
                                  - paste,biscuiti/piscoturi,
                                  - cacao,
                                  - oua,
                            vedeta: branza de vaci.
                       M-am bucurat ca toata lumea a fost incantata de aceste ingrediente,dar se pare ca elanul nu a tinut prea mult,din pacate.
                        Vreau sa multumesc pe aceasta cale tuturor fetelor care au participat luna asta la provocare,dar si celor ce nu au participat acum,cand am fost eu gazda.


                Cristina Iuliana Pana a pregatit o prajitura care,desi pare complicata,dupa prima incercare va deveni favorita familiei.Este vorba de prajitura Musuroi de cartita.Nu,nu este cea din cutia Dr.Oetker,ci Cristina a pregatit-o cu ingrediente din camara ei.Minunata!



                    Cum ne-a obisnuit,Maria Zambetania a adus si de data asta un minunat  Tort cu branza de vaci si ciocolata.Cremos,ciocolatos,aromat,intr-un cuvant,delicios.


                      De cand le-a postat,tot la ele ma gandesc si nu ma las pana nu le fac pentru ca ador pastele cu branza.Mioara Pascu a pregatit aceste minunate Spaghete cu branza si marar.


                         Nici eu nu m-am lasat si am pregatit un minunat Tort red velvet cu crema de branza.


                         Ca aperitiv am pregatit aceasta Tarta sarata cu branza de vaci,foarte aromata si gustoasa.



                           Si cum niciodata nu e prea tarziu,Laura Maria Din ne-a incantat cu acest Tort cu crema de branza.Minunat!Multumim,Laura.
                       
                          Asa cum ai spus Maria,am adunat 4 retete (fara ale mele) pentru o minima defilare.Sper totusi sa nu moara acest proiect,fetele sa se mobilizeze in viitor sa reusim sa aducem parade cat mai mari,mai diversificate si colorate.
                          Multumesc inca o data,fetelor!
                       

Tarta sarata cu branza de vaci






                    Si cu aceasta tarta particip la provocarea Mistery box challenge.Din ingredientele date se puteau pregati deserturi minunate,dar si gustari delicioase: smantana,lapte,unt,ierburi aromate,verdeturi,legume,fructe,ciocolata,paste,biscuiti.piscoturi,cacao,oua,vedeta fiind branza de vaci.Am pregatit aceasta tarta cu branza cu aceleasi  ingrediente 100% naturale de la Helvetica Milk.


                    Ingrediente:
               Foaia de tarta: 500 gr faina,200 gr unt,2 oua,2 ling.apa rece,sare.
               Umplutura: 500 gr banza de vaci,2 oua,2-3 ling gris,2 ling smantana,cozi de ceapa verde,1 leg.marar verde,cateva frunze de spanac,sare,piper,100gr mozzarella bilute,cateva felii de rosii uscate.


                  Mod de preparare:
               Untul se freaca cu faina pana rezulta un amestec nisipos.Se leaga adaugand ouale si apa.Se framanta un aluat omogen.Se infasoara in folie alimentara si se da 30 min.la frigider.
               Branza de vaci se mixeaza cu smantana si galbenusurile de ou.Se adauga mararul,cozile de ceapa verde si frunzele de spanac tocate marunt.Se potriveste de sare si piper dupa gust.
               Din aluat se intinde o foaie subtire cu care se tapeteaza o forma de tarta.Eu am facut-o intr-o forma de tort si a iesit prea inalta foaia.Se pune umplutura de branza si se intinde uniform.Deasupra se presara bilutele de mozzarella si felii de rosii uscate.
               Se da totul la cuptor pana aluatul e bine copt.
               Se lasa sa se raceasca,apoi se portioneaza si se serveste cu multa pofta.







               

Tort Red velvet cu crema de branza





                    Este un desert cu un gust inegalabil si un aspect spectaculos.Asta pentru faptul ca blaturile rosii alterneaza cu crema alba de branza.Nu am folosit  mascarpone la crema.Am facut o crema din branza de vaci pentru ca am inclus aceasta reteta in proiectul Mistery box challenge.Cum luna aceasta eu sunt gazda provocarii, nu m-am putut dezice si am venit cu ceva spectaculos.
                   Am propus urmatoarele ingrediente: smantana,lapte,unt,ierburi aromate:menta,rozmarin,cimbru,marar,oregano,verdeturi:salata verde,spanac,stevie,leurda,legume,fructe,ciocolata,paste,biscuiti/piscoturi,cacao,oua,iar ca vedeta,branza de vaci.
                   Ingredientele pentru crema sunt produse primite de la Helvetica Milk.Sunt produse 100% naturale,foarte gustoase si de o buna calitate.


                  Ingrediente:
             Blat:350gr zahar,300gr faina,150 gr unt,2 oua,250 ml lapte batut,2 lingurite cacao,colorant rosu,un praf sare,un praf de copt,1 lingurita bicarbonat,1 lingurita otet,esenta de vanilie
             Crema: 500 gr branza de vaci,200gr smantana,500 gr smantana dulce pentru frisca,250gr zahar pudra,esenta de vanilie.


                    Mod de preparare:
              Mai intai se pregateste blatul.Untul se mixeaza cu zaharul.Se adauga pe rand,ouale,unul cate unul,apoi praful de sare si vanilia.Se mixeaza pana cand compozitia capata consistenta unei creme.
              Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt,cacaoa si bicarbonatul stins cu otet.
              In laptele batut se dizolva colorantul rosu,apoi se adauga totul peste amestecul de faina.Compozitia obtinuta se amesteca cu crema de unt.
              Se toarna totul  in forma tapetata cu hartie de copt si se coace pana trece proba scobitorii.
              Cand e gata,blatul se scoate si se lasa la racit.
              In acest timp se prepara crema.Branza de vaci  se mixeaza bine pana devine cremoasa si toate bobitele se sparg.Se amesteca cu 200 gr smantana,zaharul si vanilia si se omogenizeaza.
               Restul de 500 gr smantana se tine la frigider pana in momentul folosirii.Pentru a se bate bine,smantana trebuie sa fie rece.Atentie,sa nu faceti unt! Frisca batuta se amesteca incet cu crema de branza pana rezulta o compozite cremoasa si omogena.
               Blatul rosu se taie in trei,pe orizontala si se umple cu crema de branza.Se opreste un pic pentru a imbraca tortul.Deasupra se presara faramituri rosii,rezultate din taierea blatului.