Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 6 iunie 2017

Vegeta - condimente lichide pentru marinare




                        Vegeta este produsul arhicunoscut care face gatitul imosibil fara produsele sale.Vegeta adauga aroma mancarurilor si le ofera un gust delicios.Cu ajutorul sau puteti descoperi o lume noua,plina de culoare si arome,inspirandu-va in crearea celor mai savuroase feluri de mancare.
                         Ultima noutate a acestui brand si cea mai importanta de la descoperirea focului incoace, sunt noile Condimente lichide pentru marinat.Pentru a obtine o friptura frageda,suculenta si savuroasa carnea trebuie tinuta in aceste marinade doar 30 min.Contin numai ingrediente naturale,fara monoglutamat de sodiu.Sortimentatia este bogata,astfel,la noi,se gasesc cinci sortimente:


                          Condimentul lichid picant pentru marinare. Orice fan al mancarurilor picante il va folosi cu placere.Da o aroma picanta si o savoare deosebita oricarei fripturi la gratar sau la tava.Nu contine arome sau potentiatori de gust,contine doar ingrediente atent selectionate: ardei iute,coriandru,ghimbir,ceapa uscata,usturoi uscat,telina uscata,ardei gras,boia dulce,piper negru,foi de dafin.Continutul unei pungi este suficient pentru 500 gr carne.Carnea astfel marinata se poate gati la gratar,la tigaie sau cuptor.


                           Condimentul lichid barbeque pentru marinare.Cu aceasta marinada veti da carnii  de pe gratar un gust deosebit.Timpul de marinare este scurt,30 min.,apoi carnea poate sa ajunga pe gratarul incins unde va deveni o friptura suculenta,aromata si savuroasa.Condimentul lichid barbeque pentru marinare nu contine potentiatori de arome,ci doar ingrediente naturale,atent selectionate: apa,ulei de floarea soarelui,otet de mere,sare de bucatarie,zahar,sos soia,boia de ardei dulce afumata,usturoi,ceapa deshidratate,ardei dulce,coriandru,telina deshidratata,chimen,oregano,chilli,piper negru,foi de dafin,ardei iute,ghimbir,extract de rozmarin.


                         Condiment lichid cu bere pentru marinare.Puterea gustului de bere este fantastica si  se poate folosi cu mare placere de fiecare data cand doriti sa faceti o friptura suculenta.Pe langa gratar,se poate folosi la gulas,carne fiarta sau mancaruri cu legume.Mancarea va avea un plus de gust,aroma si culoare,carnea devenind mai suculenta datorita ingredientelor ce le contine:apa,otet de mere,sare zahar,bere tare 7%,ulei de floarea soarelui,sos soia,ghimbir,usturoi,telina deshidratate,piper negru,coriandru,conservanti,antioxidanti.


                      Condiment lichid universal pentru marinare.Dupa cum ii spune si numele,se poate folosi pentru a obtine o friptura la gratar,la tava sau la cuptor savuroasa si suculenta,cat si pentru prepararea diverselor tocanite,papricas sau gulas.Indiferent ca se foloseste carne de porc,pui,miel,rezultatul va fi un gust unic.Ingredientele naturale: legume deshidratate,concentrat de ananas,otet de mere,apa ,ulei garanteaza o textura moale si un gust deosebit,greu de uitat.


                      Condiment lichid cu usturoi pentru marinare.Combinatia inovatoare de vin alb,mustar,otet din vin si 10 % usturoi pisat va va stimula toate simturile.Este potrivita pentru toate tipurile de carne:porc,vita,pui,curcan,miel,peste.Fara potentiatori de arome sau arome artificiale doar cu gust natural puternic,aceasta marinada va completa perfect gustul carnii.Aroma de usturoi va da o savoare speciala oricarei macari de pe gratar,din tava sau din cuptor.Cei dornici de experimente sigur vor gasi  si alte utilizari a acestei marinade.
                        Savoarea acestor ingrediente m-a cucerit rapid.Cu continut mare de ingrediente naturale,au devenit indispensabile in bucataria mea.Pe langa asta,rezolva marea problema a tuturor,timpul.In 30 min.carnea e marinata,gata de gatit.Cine doreste o aroma mai puternica,poate sa tina mai mult timp carnea la marinat.Toate sortimentele de marinade contin si ulei,astfel se recomanda la gatit reducerea cantitatii de ulei folosite.Rezultatul va fi mult mai sanatos.
                       Pe langa fripturi,aceste marinade vor aromatiza cu succes tocanite,gulasuri,papricasuri.
                       Ambalajul este foarte practic,o punga contine condimente pentru marinarea a 500 gr carne.Suficient pentru o masa copioasa.
                       Nu-mi ramane decat sa va doresc spor la gatit si pofta buna!

               #BUZZStore, #buzzvegeta


duminică, 4 iunie 2017

Foi cu capsuni si ciocolata





                  Combinatia ciocolata - capsuni mi-a placut dintotdeauna,asa ca am reunit aceste doua ingrediente si in aceasta prajitura.Usor de facut,foarte aromata si aspectuoasa ne-a cucerit pe toti.Gustul de ciocolata amaruie combinat cu aroma de capsuni dau o savoare deosebita acestei prajituri. Spun ca am facut-o usor si repede pentru ca am avut niste foi de pandispan de la Boromir pe care le-am umplut.Cine doreste sa faca foile acasa, poate sa le faca dupa aceasta reteta.Crema se face simplu si rapid,nu necesita mult timp de pregatire.


                 Ingrediente:
             
              1 pachet foi de pandispan Boromir,1l smantana pentru frisca,200 gr ciocolata amaruie,300gr capsuni,1 zahar vanilat,100gr zahar tos.



                Mod de preparare:

           Din 200 ml frisca si 200 gr ciocolata se prepara o glazura,mai bine zis un ganaj de ciocolata astfel: Smantana pentru frisca se pune pe foc si cand incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se adauga ciocolata taiata bucati.Se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.apoi se da la rece.Cand e complet racita se glazureaza fiecare foaie de pandispan.
             Capsunii se zdrobesc cu un blender impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.Smantana pentru frisca ramasa se mixeaza si cand incepe sa devina frisca se adauga piureul de capsuni.Se mixeaza in continuare pana devine o compozitie cremoasa,aerata.Aceasta se imparte in trei parti egale si se umplu foile glazurate.
               Deasupra se opresc cateva linguri din crema pentru decor.Cine doreste,poate sa lase doar glazura de ciocolata.
               Se da totul la frigider pana a doua zi cand se portioneaza si se serveste.

         
           

vineri, 26 mai 2017

Dovlecei umpluti cu carne







                      Pe sezon de vara,dovleceii umpluti sunt vedete pe masa noastra.Este o mancare foarte gustoasa si satioasa.Acompaniati de catava linguri de smantana,sunt deliciul meselor de pranz in familie.Si pentru ca vara avem o abundenta de legume,pe langa dovlecei se pot umple rosii,vinete,gulii,ardei avand o savoare deosebita.Azi vorbim doar de dovleceii umpluti.



                     Ingrediente:
                 4-6 dovlecei mai mici.500 gr carne tocata,1/2 cana orez,1 ceapa,sare,piper,boia,cimbru,marar verde,1l bulion



                    Mod de preparare:
                Dovleceii se spala bine apoi se taie in doua sau trei,in functie de cat sunt de mari.Cu o lingurita se scobeste miezul,astfel ca o parte sa ramana intreaga.
               Ceapa se curata si se toaca marunt.Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se caleste ceapa pana devine translucida.Se adauga orezul spalat si miezul de dovlecel tocat marunt.Se calesc impreuna pana miezul de dovlecel se inmoaie si scade apa lasata.Se potriveste de sare,piper,boia si cimbru apoi se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.Dupa ce s-a racit se adauga carnea si mararul verde tocat marunt.Daca e cazul,se mai potriveste de sare si piper.
               Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii.Se cladesc frumos intr-o cratita,se adauga bulionul peste ei,se acopera cu un capac si se pun la fiert la foc mic.Daca e nevoie,se mai poate adauga putina apa.Se pot da si la cuptor.
                 Sunt gata cand orezul e fiert,iar sosul a inceput sa scada.Optional,se poata ingrosa sosul cu 1-2 ling faina sau amidon dizolvate in putina apa.Se toarna peste dovlecei si se mai lasa sa dea 2 clocote.
                 Dovleceii se servesc calzi,cu sosul din cratita.


joi, 25 mai 2017

Prajitura cu capsuni





                Nu puteam sa las sa treaca sezonul fara sa fac o prajitura cu capsuni.La prima vedere seamana cu un pandispan,dar nu,nu este pandispan.Este mult mai frageda si mai pufoasa.Are avantajul ca se face usor si repede si e foarte gustoasa.



                Ingrediente:
             4oua,150 gr zahar,zahar vanilat,350 gr faina,un praf de copt,150 ml lapte,150 ml ulei,200gr capsuni



               Mod de preparare:
            Ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste.Se adauga uleiul si laptele mixand in continuare.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
            Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra se presara capsunii spalati,curatati si scursi bine de apa.Daca sunt prea mari,se taie in doua.
             Se da totul la cuptor,la foc moderat.
            Cand e gata, se scoate si se pudreaza cu zahar vanilat.Se lasa sa se raceasca,apoi se portioneaza si se serveste.




       

sâmbătă, 20 mai 2017

Prajitura Katy altfel





                   Initial Emilia a vrut sa faca Prajitura cu spuma.Trebuia sa fie o surpriza pentru ca eu nu eram acasa.De data asta nu i-a reusit pentru ca a pus mai multa untura in aluatul de foi si  s-au sfaramat toate.De fapt doua,pentru ca pe a treia nu a mai copt-o.
                   A doua zi am trecut eu la treaba ca na,trebuia totusi o prajitura.De fapt am zis sa facem amandoua,sa vada unde si ce a gresit.
                   De data asta au iesit foile frumoase si am copt si restul de aluat ramas de la ea.Astfel am avut patru foi pentru prajitura cu spuma.Una am pus-o la crema si mai trebuia o crema,asa ca am facut una de vanilie.Asta e povestea acestei prajituri.


                   Ingrediente:
              Am calculat ingredientele pentru patru foi:
              800gr faina,270gr untura sau margarina,200gr zahar,300ml lapte,4 oua
             Crema: 1 foaie safarmata,200ml lapte,250gr unt,150gr zahar,2 ling gem,2 ling cacao,100ml cafea,esenta de rom,un pumn de nuci tocate
             Crema de vanilie: 4 galbenusuri,500ml lapte,1/2 baton vanilie,150gr zahar,4 ling faina,200gr unt.
             Bezea: 8 albusuri,400gr zahar,zeama de la o lamaie


                Mod de preparare:
            Din ingredientele pentru foi se face un aluat mai moale.Se imparte in patru parti egale.Din fiecare parte se intinde cate o foaie. Fiecare foaie se coace pe dosul unei tavi.
               O foaie sa sfarama si se inmoaie in laptele rece.Se adauga cafeaua si untul.Se amesteca bine apoi se incorporeaza cacaoa,gemul,zaharul,nucile si esenta de rom.
              Pentru crema de vanilie,se freaca galbenusurile cu zaharul si faina,se adauga laptele si batonul de vanilie si se fierbe pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine.Untul se freaca spuma,apoi se adauga crema racita.
              Pentru bezea,se bat albusurile spuma cu zaharul si zeama de lamaie la bain marie.
              Pe prima foaie,de la baza se intinde crema de vanilie.Se acopera cu a doua foaie si se pune crema cu foaie safaramata.Se acopera cu a treia foaie,iar deasupra se intind albusurile calde.Peste ele se presara cacao.
              Se da totul la rece pana a doua zi.Cand foile s-au inmuiat se portioneaza si se serveste.