Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 23 iulie 2017

Chec cu cacao si glazura de ciocolata






                     Acest chec cu ciocolata este un desert simplu si rapid,dar cu  gust si aroma deosebite,ciocolata predominand atat in compozitie cat si deasupra,imbracand checul.Este desertul ideal pentru un weekend canicular cum a fost acesta.


                   Ingrediente:
                100 gr unt,100ml ulei,250 gr zahar,50 gr cacao,50 ml lapte,4 oua,150 gr faina,1 lingurita bicarbonat,esenta de fistic sau migdale.
                 Glazura:100gr ciocolata amaruie,50 ml lapte,2 ling ulei



                    Mod de preparare:
                Untul se topeste,apoi se adauga uleiul,zaharul si cacaoa.Se omogenizeaza bine si se mai lasa cateva minute pe foc,pana incepe sa se ingroase.Se ia de pe foc si se lasa la racit.
                In crema racita se adauga,pe rand galbenusurile.Se adauga esenta de fistic si bicarbonatul stins cu o lingura de lapte.Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare,apoi se incorporeaza in compozitia obtinuta.La urma se incorporeaza si faina,amestecand incet cu o spatula.
                 Se toarna totul in forma de chec tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Cand trece testul scobitorii e gata.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
                 Se face glazura topind la foc mic ciocolata cu laptele si uleiul.Se toarna peste tot checul si se lasa sa se raceasca complet si sa se intareasca glazura.
                 Se portioneaza si se serveste.

             
                 E delicios langa o ceasca cu lapte rece.

duminică, 16 iulie 2017

Salata de fasole verde cu maioneza






                  Pe sezon de vara cu calduri caniculare cand ti-e groaza sa dai drumul la cuptor,o salata de scoate din impas.Fie ea si cu maioneza.Si pentru ca e vara,iar pietele abunda de legume,o salata din fasole verde e minunata.Usoara,consistenta si racoroasa se face usor si repede si nu e nevoie de foarte multe ingrediente.Iata:


                    Ingrediente:
                500gr fasole verde,3-4 catei de usturoi,sare,piper alb,o leg.patrunjel verde,pentru maioneza:1 galbenus,ulei,1 ling.mustar,3 ling smantana.


                    Mod de preparare:
               Se alege fasole tanara,care nu e atoasa si nu are boabele formate. Fasolea se curata de capete  si se rupe in trei,apoi se spala bine si se lasa sa se scurga de apa.Intr-un vas mai mare se pune apa cu sare la fiert.Cand clocoteste, se adauga fasolea.Se lasa sa fiarba pana incepe sa se inmoaie.Nu trebuie sa fie foarte moale,sa ramana putin crocanta.Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca.
                 In acest timp se pregateste maioneza.Galbenusul se freaca cu mustarul,apoi,treptat se adauga putin cate putin uleiul,mestecand continuu.Se obtine o compozitie cremoasa si pufoasa.La aceasta se adauga cele trei linguri de smantana si usturoiul zdrobit.Se adauga fasolea,patrunjelul tocat marunt apoi se potriveste de sare si piper.Se amesteca totul bine si se da la frigider.
                 Se serveste rece,cu paine moale si rosii.




               

Prajitura cu ciocolata si mousse de caise






                      Atat de dulci si aromate,nu puteam sa las sa treaca sezonul fara sa fac o prajitura cu aceste minunate fructe.Este o prajitura dulce-acrisoara,cu o crema foarte aromata ce contrasteaza cu gustul dulce-amarui de ciocolata al blatului.





                      Ingrediente:
                  Blat: 8 oua,8 ling faina,8 ling zahar,50 gr unt,100 gr ciocolata amaruie,1 praf de copt,1 ling cacao

                 Mousse de caise : 500ml smantana pentru  frisca,500 gr caise,150-200gr zahar,1 zahar vanilat,1 plic gelatina Dr.Oetker
                 Pentru decor,samburi de caise.



                  Mod de preparare:
             Se tapeteaza o tava de copt cu hartie si se porneste cuptorul pentru a se incalzi.
             Se separa albusurile de galbenusuri.Intr-un bol se topeste ciocolata si untul,apoi se lasa la racit.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat se adauga jumatate din cantitatea de zahar, batand in continuare pana se topeste.
              Galbenusurile se freaca cu un praf de sare.Se adauga restul de zahar si se mixeaza pana se deschid la culoare.Se adauga  untul cu ciocolata topite si se amesteca pana la omogenizare.Se adauga totul in albusurile spuma,mestecand usor,cu o spatula.
              La urma se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt,cu aceleasi miscari lente,de jos in sus.Se da totul la cuptor,pana trece proba scobitorii.Blatul se scoate din tava si se lasa la racit.
              In acest timp se pregateste crema.Gelatina se pune la hidratat in apa rece.Caisele se spala,se scurg bine,apoi se paseaza cu un blender.Se adauga zaharul si zaharul vanilat in piureul de caise si se mixeaza pana se topeste. Gelatina se incalzeste usor pana se topeste si se adauga in piureul de caise .Se amesteca pana se omogenizeaza totul.
              Smantana pentru frisca se mixeaza si cand incepe sa se intareasca se adauga piureul de caise.Se omogenizeaza totul bine si se da la rece.
              Blatul se taie in doua,pe orizontala,obtinandu-se doua foi.Una din ele se pune pe o tava,fiind baza prajiturii.Peste ea se intind 2/3 din  crema de caise si frisca.Se acopera cu a doua foaie,peste care se intinde restul de crema.
              Samburii de caise curatati se prajesc intr-o tigaie,apoi se toaca grosier cu un cutit.Se presara peste prajitura,apoi se da la rece pana a doua zi.
              Se portioneaza cu un cutit ud si se serveste cu placere.


           
                     

sâmbătă, 8 iulie 2017

Pilaf de orez cu legume si muschi de porc la cuptor






                   De obicei pilaful de orez il fac cu carne de pui.Azi am ales o bucata de muschi de porc langa care pilaful a devenit o mancare savuroasa si gustoasa.



                  Ingrediente:
               500gr muschi de porc,1 cana orez,2 morcovi,1 ceapa,un pumn de mazare verde,patrunjel verde,sare,piper.



                   Mod de preparare;
                 Muschiul se curata de pielite si se feliaza.Ceapa se curata si se toaca marunt,morcovul curatat se da pe razatoarea mare.
                  Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga feliile de carne.Se rumenesc pe ambele parti,apoi se adauga ceapa.Se caleste pana devine sticloasa.Se adauga morcovul si mazarea verde.Se calesc pana se inmoaie.La urma se adauga orezul.Cand acesta devine sticlos,se adauga 3 cani de apa sau supa.Se potriveste de sare si piper,se acopera cu un capac si se da la cuptor.Se tine pana cand orezul a absorbit tot lichidul din cratita.Atunci este gata,iar carnea la fel.Nu se amesteca deloc in pilaf.
                   Boabele de orez nu sunt lipite unele de altele,asa cum trebuie sa fie la un pilaf facut corect,iar carnea e frageda si suculenta.Cat despre gust,inegalabil.


duminică, 2 iulie 2017

Chiftelute de dovlecei cu branza,la cuptor






                         Va impartasesc si voua secretul acestor minunate chiftelute de dovlecel cu branza.Pentru a evita grasimea,le-am bagat la cuptor.Au iesit crocante la exterior,moi in interior.Sunt minunate,se fac repede si usor.





                         Ingrediente:
                    3-4 dovlecei,200gr branza telemea uscata,sare,piper,marar verde,patrunjel verde,2 oua,pesmet sau malai,2-3 ling faina.



                         Mod de preparare:
                    Dovleceii se curata si se dau pe razatoare.Se sareaza si se tin intr-o sita pentru a se scurge apa din ei.Se storc bine,se adauga ouale,branza data pe razatoare,mararul si patrunjelul tocate marunt si faina.Se condimenteaza cu sare si piper.Potriviti de sare,in functie de cat de sarata e branza.Se amesteca totul bine astfel incat sa rezulte un amestec omogen,bine legat.
                     Se formeaza cu mana chiftelute care se dau prin pesmet sau faina de malai.Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor.Se coc in cuptorul preancalzit 30-40 min.
                     Se servesc calde sau reci,cu sos de usturoi,tzatziki sau sos de rosii.