Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 30 iulie 2017

Pui cu sos de rosii






                      Am facut acest pui in sos de rosii fiind inspirata de sosul de rosii pe care l-am pregatit la Paste cu sos de rosii.Ideia de a face un sos cu rosii uscate mi-a dat-o Laura Maria Din si mi s-a parut geniala,iar combinatia cu carne si mai si.




                           Ingrediente:
                     pulpele,aripile si pieptul de la un pui,1 ceapa,200gr rosii uscate in ulei,2-3 ling pasta de ardei,300ml pasta de rosii,4 catei de usturoi,sare,piper,1 lingurita zahar.


                            Mod de preparare:
                         Pieptul de pui se portioneaza si,impreuna cu aripile si pulpele se prajesc in ulei pana se rumenesc frumos.Eu am folosit uleiul in care au fost rosiile uscate.Se adauga ceapa taiata julien si se caleste pana devine sticloasa.Se adauga rosiile uscate tocate grosier si usturoiul pisat.Dupa ce s-au calit se adauga pasta de ardei si de rosii.Se lasa sa fiarba inabusit pana sosul scade suficient,iar carnea e bine facuta.Daca scade prea mult sosul,se poate adauga un pic de supa.Se adauga o lingurita de zahar si se potriveste de sare si piper.Se presara patrunjel verde tocat deasupra si se stinge focul.
                           Se serveste cald, cu garnitura de cartofi piure sau doar cu paine moale.E delicios.



                     

joi, 27 iulie 2017

Caserola cu carne si legume







                   Caserola cu carne si legume se prepara din carne tocata de porc,vita,pui sau amestec si legume diverse.Pot spune cu ce ai prin frigider: ceapa,cartofi,morcovi,mazare verde,fasole verde,ciuperci etc. Este foarte apetisanta,gustoasa,satioasa si aromata.O recomand in zilele calduroase deoarece se poate consuma si rece.



                    Ingrediente:
                500gr carne tocata,1 ceapa mare,3 morcovi,250gr mazare verde,3-4 catei de usturoi,6-8 cartofi mai mici,2 ardei grasi,marar verde,patrunjel verde,cimbru,sare,piper.



                   Mod de preparare:
              Cartofii necuratati se pun la fiert.
              Ceapa se curata si se taie solzisori apoi se caleste in putin ulei.La fel si 2 catei de usturoi tocati marunt.Cand ceapa a devenit transparenta se adauga morcovii curatati si taiati rondele mici si ardeii taiati fasii.Se calesc pana se inmoaie.Se adauga  carnea tocata apoi  boabele de mazare verde si restul de usturoi tocat marunt.Se potriveste de sare si piper si se caleste totul pana scade toata zeama lasata de carne si legume.Se adauga ierburile aromate taiate marunt si se stinge focul.
               Cartofii fierti si racoriti se curata de coaja,apoi se taie rondele.
               Se unge cu unt un vas de yena si se tapeteaza fundul cu felii de cartofi.Se adauga amestecul de carne si legume si se acopera iar cu felii de cartofi.Se da totul la cuptor pana cartofii de deasupra sunt frumos rumeniti.
                 Se serveste calda,dar e la fel de gustoasa si rece.


luni, 24 iulie 2017

Paste cu sos de rosii






                   Luna aceasta Laura Maria Din este gazda provocarii weekend cu spor.Ea ne-a propus urmatoarele teme: Bauturi,Paste,Salate.Minunata provocarea,temele de asemenea.M-am hotarat greu asupra unei retete deoarece toate erau tentante.Pana la urma am ales aceste paste cu sos de rosii care au fost deliciul unei cine in familie.Ca de fiecare data,nu m-am putut abtine si am personalizat putin reteta.



                    Ingrediente:
                 500gr penne,1 ceapa,150 gr rosii uscate in ulei,3 ling pasta de ardei,300ml pasta de rosii,3-4 catei de usturoi,sare,piper,cateva frunze de busuioc.



                 Mod de preparare:
              Mai intai se fierb pastele,dupa indicatiile de pe ambalaj.Se lasa la scurs,timp in care se pregateste sosul.
              Ceapa si usturoiul se curata , se taie marunt si se calesc in uleiul in care au fost rosiile uscate.Cand ceapa devine translucida se adauga si rosiile uscate taiate marunt.Dupa ce s-au calit se adauga pasta de  ardei si de rosii.Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba.Inainte de a stinge focul se adaugacateva frunze de  busuioc tocat marunt.
               Se adauga pastele peste sos si se amesteca bine,apoi se servesc.


duminică, 23 iulie 2017

Chec cu cacao si glazura de ciocolata






                     Acest chec cu ciocolata este un desert simplu si rapid,dar cu  gust si aroma deosebite,ciocolata predominand atat in compozitie cat si deasupra,imbracand checul.Este desertul ideal pentru un weekend canicular cum a fost acesta.


                   Ingrediente:
                100 gr unt,100ml ulei,250 gr zahar,50 gr cacao,50 ml lapte,4 oua,150 gr faina,1 lingurita bicarbonat,esenta de fistic sau migdale.
                 Glazura:100gr ciocolata amaruie,50 ml lapte,2 ling ulei



                    Mod de preparare:
                Untul se topeste,apoi se adauga uleiul,zaharul si cacaoa.Se omogenizeaza bine si se mai lasa cateva minute pe foc,pana incepe sa se ingroase.Se ia de pe foc si se lasa la racit.
                In crema racita se adauga,pe rand galbenusurile.Se adauga esenta de fistic si bicarbonatul stins cu o lingura de lapte.Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare,apoi se incorporeaza in compozitia obtinuta.La urma se incorporeaza si faina,amestecand incet cu o spatula.
                 Se toarna totul in forma de chec tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Cand trece testul scobitorii e gata.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
                 Se face glazura topind la foc mic ciocolata cu laptele si uleiul.Se toarna peste tot checul si se lasa sa se raceasca complet si sa se intareasca glazura.
                 Se portioneaza si se serveste.

             
                 E delicios langa o ceasca cu lapte rece.

duminică, 16 iulie 2017

Salata de fasole verde cu maioneza






                  Pe sezon de vara cu calduri caniculare cand ti-e groaza sa dai drumul la cuptor,o salata de scoate din impas.Fie ea si cu maioneza.Si pentru ca e vara,iar pietele abunda de legume,o salata din fasole verde e minunata.Usoara,consistenta si racoroasa se face usor si repede si nu e nevoie de foarte multe ingrediente.Iata:


                    Ingrediente:
                500gr fasole verde,3-4 catei de usturoi,sare,piper alb,o leg.patrunjel verde,pentru maioneza:1 galbenus,ulei,1 ling.mustar,3 ling smantana.


                    Mod de preparare:
               Se alege fasole tanara,care nu e atoasa si nu are boabele formate. Fasolea se curata de capete  si se rupe in trei,apoi se spala bine si se lasa sa se scurga de apa.Intr-un vas mai mare se pune apa cu sare la fiert.Cand clocoteste, se adauga fasolea.Se lasa sa fiarba pana incepe sa se inmoaie.Nu trebuie sa fie foarte moale,sa ramana putin crocanta.Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca.
                 In acest timp se pregateste maioneza.Galbenusul se freaca cu mustarul,apoi,treptat se adauga putin cate putin uleiul,mestecand continuu.Se obtine o compozitie cremoasa si pufoasa.La aceasta se adauga cele trei linguri de smantana si usturoiul zdrobit.Se adauga fasolea,patrunjelul tocat marunt apoi se potriveste de sare si piper.Se amesteca totul bine si se da la frigider.
                 Se serveste rece,cu paine moale si rosii.