Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 1 septembrie 2016

Sandwich-uri cu oua ochiuri






                      Aceste sandwich-uri se pot servi ca aperitiv,la micul dejun sau pot fi gustarea ideala la scoala sau servici pentru ca sunt delicioase atat calde,cat si reci.




                   Intr-o tigaie se incinge un pic de unt si se adauga ouale,ca pentru ochiuri.Pe fiecare ou se pune o felie de paine si se preseaza putin.Se tine pana oul e gata,apoi se intoarce cu felia de paine in jos.Peste ou se adauga felii de sunca si mozzarella.Cand painea s-a rumenit,se lipesc cate doua felii de paine  si sanwich-ul e gata.


                   Sandwich-urile se pot face cu felii de paine toast,dar si cu felii de franzela.La fel,sunca se poate inlocui cu salam,iar mozzarella,cu cascaval.

Salata de vara cu mango si trei feluri de branza





                  Este o salata delicioasa,plina de culoare,racoroasa si reconfortanta.O recomand   in zilele fierbinti de vara,cand pofta de mancare se rezuma la preparate reci,iar pornirea aragazului e un supliciu.Are avantajul ca timpul de pregatire este foarte scurt,dar e plina de vitamine si minerale.




               Ingrediente:
           1 mango,3-4 rosii,2 ardei grasi,50gr branza feta,50gr branza telemea de oaie,50gr ricotta,un pumn de seminte de in,sare,piper,ulei de masline,patrunjel verde tocat,


           Mod de preparare:
         Mango se curata si se taie cuburi,rosiile si ardeii se taie felii.Branza feta si telemea se taie cuburi.Se pune totul intr-un bol si se potriveste de sare si piper.Se adauga semintele de in si un pic de ulei de masline.Se amesteca totul bine.Se presara patrunjel verde tocat marunt si se pun gramajoare mici de branza ricotta.
          Se da totul la frigider pentru cateva minute,apoi se serveste.



luni, 29 august 2016

Cartofi taranesti cu cabanos si parmezan





                     Dupa cum spunea si Oana este o mancare cu foarte multe calorii,dar foarte gustoasa.O exceptie chiar si pentru cine este la dieta nu cred ca strica,mai ales pentru asemena bunatate.
                      Am ales aceasta reteta de pe blogul Oanei Durican,un minunat blog cu retete una si una,de nu stii la care sa te opresti.
                       Luna aceasta Oana a fost gazda provocarii Weekend cu spor si ne-a pus la dispozitie urmatoarele teme:Salate,Retete internationale,Felul doi.
                      Cred ca aceasta reteta se incadreaza si la Felul doi si la Retete internationale pentru ca,o citez pe Oana: "aceasta reteta este o "coproductie"romano-franco-italiana.Si are dreptate.Clasica reteta de cartofi taranesti este completata cu ou ca la cartofii frantuzesti si cu parmezan italian.
                      Indiferent ce ar fi,este o delicioasa mancare care face fata cu succes unei cine satioase.
                      Eu am adus cateva mici modificari la reteta,Oana sper sa nu te superi,dar ceva trebuia personalizat.



                     Ingrediente:
                  6-8 cartofi medii,2 carnati cabanos,100 gr sunca afumata,4oua,4ling.smantana,o mana de parmezan ras,sare,piper.


                    Mod de preparare:
                  Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare.Cabanosul si sunca se taie cuburi si se prajesc in putin ulei.
                  Dupa ce s-au racorit,cartofii se curata de coaja si se taie felii mai groase.Se pun intr-o tava unsa cu unt si se presara desupra sare si piper.Se  adauga sunca si cabanosul prajite si se amesteca.
                 Ouale se bat impreuna cu smantana si se toarna deasupra.Se presara parmezanul ras si se da totul la cuptor.Se tine pana parmezanul s-a topit si cartofii se rumenesc frumos deasupra.
                Se serveste cu muraturi sau vara, cu salata de rosii.Calda e un deliciu,dar e buna si rece.


marți, 23 august 2016

Platouri cu aperitive reci






                   Pe langa traditionalele sarbatori, Pastele,Craciunul,Revelionul,fiecare are in familie diverse aniversari cand trebuie sa pregateasca diferite antreuri sau aperitive reci si sa le aranjeze cat mai aspectuos pe platouri pentru a incanta musafirii atat vizual cat si gustativ.
                   Am cautat sa fac o colectie de platouri reci cu tot ce cuprind ele.
                   Un bufet suedez trebuie sa cuprinda de la preparate din carne sau peste  pana la branzeturi si legume.
                   Incep prin a va prezenta platouri cu diverse salate servite pe felii mici de paine prajita. Salata de vineteSalata de icreSalata de fasole uscata  sunt doar cateva din salatele ce se pot servi pe felii de paine.Alaturi este un platou cu corabioare facute din felii de ardei gras rosu umplut cu  paste din branza.



                      Aici este un platou cu preparate din carne:  Snitele crocante de porcchiftelute si o rulada din piept de pui cu afumatura.


                    Un alt platou,mult mai diversificat: mezeluri de porc (carnati,caltabosi),branza telemea, felii de  muschi umplut, rulade de sunca umplute cu pasta de hrean si nelipsitul "dobos sarat".Felii de sunca alternand cu felii de cascaval,lipite intre ele cu unt aromatizat sau pasta de branza si decorate cu boabe de struguri.


                    Pe acest platou s-au servit carnaciori picanti crestati si parajiti alaturi de castraveciori murati,snitele din piept de pui,rulade din piept de pui si,din nou,rulouri de sunca cu sos de hrean.

                                    

                   Iata  niste  Tartine  si cateva idei de paste si creme cu care se pot face.Aici este crema de oua,crema de mazare verde,crema de ciuperci si crema de branza.
         

                  Si pentru o mai mare diversitate, iata si niste  Tartine asiatice. Aici am preparat niste paste din bucataria asiatica.Este vorba despre Baba ganoush si Muhammara.Printre ele sunt si tartine cu pasta de branza.Le-am decorat cu felii de castravete,ardei rosu si masline.



                      Aici este o  Rulada de carne cu ouaMuschi umplut cu carnati si un Chec cu ciuperci, toate,decorate cu felii de ardei gras galben si rosu.


                     Aici am combinat mezelurile de porc:caltabosi,carnati,sunculita cu Briose aperitiv  taiate in jumatate si decorate cu felii de castraveti si ardei gars rosu.



                     Iata si niste  cosulete  umplute cu diverse paste si creme:pasta de branza,salata de boeuf,pasta de ciuperci.Marele avantaj al cosuletelor este ca se pot pregati cu multa vreme inainte pentru ca stau foarte bine in cutii de carton.Cand aveti nevoie se pregatesc cremele si se umplu.



                    De la orice eveniment nu lipsesc de pe masa  ouale umplute. Si aici umpluturile pot varia dupa gustul fiecaruia:picante,cu pate de ficat,cu ciuperci,cu icre,cu avocado etc.
                     Alte idei de salate si aperitive,idei pentru diferite mese festive gasiti  aici.

luni, 22 august 2016

Rosii uscate






                     Cine a gustat odata rosiile uscate,nu se poate sa nu mai doreasca iar si iar.Gustul si aroma lor deosebita le fac atat de pretioase incat preturile din magazine te dau pe spate.Am incercat sa fac si eu si va impartasesc si voua reteta,pentru ca se pot face usor si acasa.


                    Se pot usca la soare sau in cuptor.Uscarea in cuptor dureaza aproximativ 10 ore,iar la soare 4-5 zile.Eu am profitat de temperaturile ridicate si am uscat rosiile la soare.Se aleg rosii cat mai carnoase si cu seminte putine care se taie felii mai groase.
                     Feliile de rosii se pot pune in tavi,pe hartie de copt.Mie mi-a facut sotul o rama cu o plasa de sarma mai deasa pe care am pus feliile de rosii.Se presara sare pe ele si se lasa astfel ,la soare,4-5 zile.


                     Dupa ce s-au uscat se cladesc in borcane,printre ele punandu-se usturoi tocat si frunze de busuioc tocate.Se preseaza bine pentru a intra cat mai multe in borcane.Peste ele se toarna ulei de masline.Borcanele se inchid ermetic si se pastraza in camara.
                     Condimentele si aromele pot diferi in functie de gusturile fiecaruia.se poate adauga ardei iute,cimbru,salvie,rozmarin,oregano etc.



                    Iarna se pot servi ca garnitura la paste,cu branzeturi sau orez,la pizza sau focaccia,la sendvisuri,langa mezeluri sau in sosuri.