Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 23 august 2016

Platouri cu aperitive reci






                   Pe langa traditionalele sarbatori, Pastele,Craciunul,Revelionul,fiecare are in familie diverse aniversari cand trebuie sa pregateasca diferite antreuri sau aperitive reci si sa le aranjeze cat mai aspectuos pe platouri pentru a incanta musafirii atat vizual cat si gustativ.
                   Am cautat sa fac o colectie de platouri reci cu tot ce cuprind ele.
                   Un bufet suedez trebuie sa cuprinda de la preparate din carne sau peste  pana la branzeturi si legume.
                   Incep prin a va prezenta platouri cu diverse salate servite pe felii mici de paine prajita. Salata de vineteSalata de icreSalata de fasole uscata  sunt doar cateva din salatele ce se pot servi pe felii de paine.Alaturi este un platou cu corabioare facute din felii de ardei gras rosu umplut cu  paste din branza.



                      Aici este un platou cu preparate din carne:  Snitele crocante de porcchiftelute si o rulada din piept de pui cu afumatura.


                    Un alt platou,mult mai diversificat: mezeluri de porc (carnati,caltabosi),branza telemea, felii de  muschi umplut, rulade de sunca umplute cu pasta de hrean si nelipsitul "dobos sarat".Felii de sunca alternand cu felii de cascaval,lipite intre ele cu unt aromatizat sau pasta de branza si decorate cu boabe de struguri.


                    Pe acest platou s-au servit carnaciori picanti crestati si parajiti alaturi de castraveciori murati,snitele din piept de pui,rulade din piept de pui si,din nou,rulouri de sunca cu sos de hrean.

                                    

                   Iata  niste  Tartine  si cateva idei de paste si creme cu care se pot face.Aici este crema de oua,crema de mazare verde,crema de ciuperci si crema de branza.
         

                  Si pentru o mai mare diversitate, iata si niste  Tartine asiatice. Aici am preparat niste paste din bucataria asiatica.Este vorba despre Baba ganoush si Muhammara.Printre ele sunt si tartine cu pasta de branza.Le-am decorat cu felii de castravete,ardei rosu si masline.



                      Aici este o  Rulada de carne cu ouaMuschi umplut cu carnati si un Chec cu ciuperci, toate,decorate cu felii de ardei gras galben si rosu.


                     Aici am combinat mezelurile de porc:caltabosi,carnati,sunculita cu Briose aperitiv  taiate in jumatate si decorate cu felii de castraveti si ardei gars rosu.



                     Iata si niste  cosulete  umplute cu diverse paste si creme:pasta de branza,salata de boeuf,pasta de ciuperci.Marele avantaj al cosuletelor este ca se pot pregati cu multa vreme inainte pentru ca stau foarte bine in cutii de carton.Cand aveti nevoie se pregatesc cremele si se umplu.



                    De la orice eveniment nu lipsesc de pe masa  ouale umplute. Si aici umpluturile pot varia dupa gustul fiecaruia:picante,cu pate de ficat,cu ciuperci,cu icre,cu avocado etc.
                     Alte idei de salate si aperitive,idei pentru diferite mese festive gasiti  aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!